24 januari 2014

Dagens utmaning blev dagens utmattning!

Allra minst! Jag valde att slopa trainingpeaks planerade corner sprints! De känns ehh lite svåra att genomföra på en trainer. Beskrivningen, ladda på maximalt 4-6 sekunder i kurva! Vila 3 minuter upprepa!
Känns inte riktigt relevant och farligt för mina ljumskar ganska säkert.
Nä då blev det mina tempointervaller istället dvs 4x12min på ganska hög belastning vila 3 min mellan varje intervall. Snacka om att jag fick sota för gårdagens benpass å halvhårda 40:a på trainern efter jobbet!
Inte en chans på nån rekord intervall här inte, benen var så möra så det fanns inte :-(
Kände direkt att det skulle bli plågsamt å vet ni vad det blev det också. Ett tag var jag faktiskt inne på att avbryta 12:orna det var på den andra intervallen... Men kämpade vidare, nått så ini ... Ja ni fattar!
Snittade 336,3 watt(3,8 w/kg), 138(83%) BPM och 83 RPM! Maxpulsen på beskedliga 149(90%) lyckades jag få på sista intervallen faktiskt! Det var också den bästa totalt sett men en bra bit ifrån mina bästa 12:or så nog var mina ben rökta alltid, kallrökta med tanke på kylan där ute kanske :-/
Kvicksilvret hade hunnit sjunka till -22 innan jag pendelcyklade hemmåt i den dock väldigt vackra vintersolen! Men kallt, brrr!

4x12 min på 53/16
Kvarstår två distanspass lördag, söndag! Å nu i base 3 delen av min träning så är distans verkligen distans!

2 kommentarer:

 1. Trots trötthet, ett bra pass. Det ger en hel del att också kämpa sig igenom passen när kroppen är seg. Om inte annat ger det mental styrka.

  SvaraRadera
 2. Ja så länge man inte skadar sig så är det + in på träningskontot!
  Annars kändes det ok på uppvärmningen men jag märkte direkt att det
  var svårt att få upp pulsen å sen när jag drog igång första intervallen
  förstod jag att det skulle bli ett riktigt pannbens pass! :-)

  SvaraRadera