25 januari 2014

Distanspass

Körde 2,5 timme distans valde att dra igång rätt tidigt för att ha resten av dagen fri. Bra känsla i kroppen det gick lätt! Klämde in några pulshöjare sista timmen för skojs skull bara. Efter uppvärmningen drog jag igång en timme på 53/16 nästa timme kördes på 53/15.
Sen nedvärmning och klar för idag.
Totalen för idag, 233watt(2,63 w/kg) 113(68%) BPM och kadens 93 RPM!

Distanspass
Som sagt allt flöt faktiskt på perfekt inga störningsmoment alls. Känner mig stark i kroppen det fungerar som det ska och ta i trä inga skadekänningar. Men så är jag noga med att utföra i alla fall någon form av stretch efter varje cykelpass. Mmm så jag ser med tillförsikt mot morgondagens distanspass. Då ska jag upp ett snäpp i effektzon.
Har så smått börjat fundera på alternativ till veteran sm eftersom det faktiskt finns en risk att det inte blir av som jag ser det. Vad/vilka satsningar gör man då? Ja Gottne är ju redan inbokat 28-29 juni. Men sen då?
Blir det inget vsm så vette katten vad man ska sikta mot... Att "bara" cykla motionsloppen här på hemmaplan med all den specifika tempoträning jag utsätter min kropp för känns minst sagt bortkastad...
Men men det ger sig väl får vi hoppas.

3 kommentarer:

 1. Trevligt sätt att börja dagen på. Skönt också att i bland få en lite lugnare runda och bara känna hur kroppen känns bra och är stark. Själv är jag på väg mot södern och hoppas få en motsvarande runda i eftermiddag, förutsatt att inte min irriterande förkylning sätter stopp.

  SvaraRadera
 2. Ja sämre kan en helgdag börja ;-) Just precis så känna styrkan som gör att man i princip skulle kunna sitta nästan hur länge som helst känns det som!
  Lycka till nu Tomas! Jag hoppas förkylningen lägger sig så du får
  hoja på där nere bland bergen. :-)

  SvaraRadera
 3. Jo jag håller med dig det känns ju lite så där att satsa stort för att inte göra nått med satsningen, blir ju lite mentalt jobbigt.
  Jag har ju själv konstaterat det för ett par år sedan och dragit ner, nu kör jag ju bara för välbefinnandet egentligen, har ju noll mål och då blir ju det därefter också. Skulle jag toksatsa för att sen inte tävla skulle jag redan ha lagt ner cyklingen till 100%, men att hitta en lagom nivå har gjort att jag ändå cyklar lite fortfarande

  SvaraRadera