18 januari 2014

TTT

Som står för Tempo Time Trial!
Man ska alltså värma upp till dess man ligger på 9-11 slag under tröskelpuls!
Då noterar man start för en 5 km:s körning där man ska ligga på dessa 9-11 pulsslag under tröskelpuls. Noterar tid, växel, däcktryck och bromsverkan på tacx för att köra nästa test TTT om tre veckor igen. Förhoppningsvis visar denna test att man blivit bättre dvs på samma pulsnivå cyklat dessa 5km snabbare :-)
Det var rätt lätt att komma upp till för mig 141 slag som då är exakt 10 slag under min tröskelpuls för närvarande. Sen att ligga där i fem minuter det var inte så mycket svårare det heller  :-)
Faktum är att man egentligen inte hade behövt kolla så mycket på pulsen på skärmen för man känner sin kropp så fruktansvärt väl så man vet när man ligger över eller under dessa 141 slag faktiskt när man en gång har ställt in sig på den så att säga! Det känns direkt när man går ned eller upp!
Ok! Första testracet gav följande siffror: Tid: 06:47 Effekt: 348 watt(4,0 w/kg) Puls: 141(85%) BPM Kadens: 89 RPM.
Jag valde att ligga på växel 53/13 och hade pumpat däcket till 8,1 bar.
Efter fyra minuters vila så valde jag att köra ett nått så där bara ;-) Fritt val!
Närå bara 40 min tempo på 145(87%) BPM i snittpuls och 93 RPM i snittkadens och 329 watt(3,78 w/kg)!
Varvade ner i 10 minuter träningen för dagen klar. Det kändes bra på testet. Men på 40:an plågades jag faktiskt det var ingen promenad i parken men sen såg jag att jag faktiskt låg på och körde subtreshold utan att jag hade planerat det ;-)Dvs jag låg på 88-94% av min FTP och det mina vänner är ett subtreshold pass baserat på din FTP! I mitt fall exakt 94%  av min FTP faktiskt!
Huuuva! Men så kändes det jobbigt vilket jag verkligen inte hade planerat men som jag sa tidigare, fritt val liksom! Känner mig stark även om 40:an gjorde ont men det gör all träning som för en framåt så det är bara att gilla läget i detta fallet.

TTT + ett 40 min tempo
Update: Nu några timmar efter träningen så känner man att man kört ett hårt pass! Benen är stumma och möra hade vi pratat stekar så hade man sagt well done ;-)Mmm! Jag är väl speciell för den känslan gillar jag starkt! Det är ju en bekräftelse på att passet man kört har tagit på hårt på kroppen! Dvs ett pass rätt in på bli starkare kontot, check!
Imorgon säger planeringen, uthållighetsträning 1h45min!

2 kommentarer:

 1. Intressant typ av test som man kanske skulle prova. Hur blir det då tröskeln höjs? Ska man då köra på högre puls under de 5 km.

  Noterar också att du antingen var extremt snabb i dag, eller skrivit lite fel. 5 min på 5 km - det är inte illa.

  Noterade också att på din tuffa del av passet hade du ovanligt hög kadens, för att vara du.

  SvaraRadera
 2. 5km på 6:47 på tacxen var det inget annat!
  Men där är tacxen inte bra det blir fiktiva km alltså stämmer det inte riktigt med verkligheten men strunt samma dessa 5km är lika långa varje test så att säga... Ja om tröskelpulsen höjs så höjs även dina 9-11 slag. Ett skarpt test måste jag säga. Har faktiskt läst att denna test är riktigt bra som indikator på om din träning för dig framåt. Parametrarna måste givetvis vara de samma från gång till gång.
  Faan va du var skarpögd då själv måste jag ha glasögon annars ser jag knappt hojen ju :)
  Samma med kadensen på 40:an! Det stämmer också! Jag började på 53/12 men såg att då låg min kadens på 79-80 ungefär så jag växlade snabbt upp till 53 /15 å där låg jag hele tiden :-)

  SvaraRadera