17 januari 2014

Dagens tempointervallpass

Jobbigt jobbigt jobbigt! I kubik alltså! ;-)
Här är det pannbens träning i allra högsta grad vill jag lova, man ska köra 12 minuter men vill lägga av redan efter  2 - 3 minuter bara men det går på nått vis att köra vidare koncentrera sig på andningen, trycket på pedalerna här kommer jag liksom ;-)
Hela kroppen skriker efter vila men nähä inte då!
Mmm! Den första var sedvanligt seeg jobbig å grymt tung. Andra inte mindre jobbig, tredje så gick jag in rejält satsade för fulla muggar och den sista var benen så slut att det gick inte riktigt att följa upp trean med en ännu starkare avslutning. Grymt nöjd att jag orkade igenom alla fyra!
Snittade: 345,8 watt(4,0 w/kg), 144,3(87%) BPM, maxpuls 159(96%) BPM samt kadens 84,2 RPM!


Ja efter 4x12 körde en liten frisläng, två femmor på hög kadens!
Bara så där, innan nedvärmningen. Det vart rätt höög kadens det.


Sådär ja! Så vare klart för i dag!

5 kommentarer:

 1. Nästan 350 watt under 48 minuter det är inte illa det. Observerar att du måste vara ruggigt stark i benen då du ofta ligger på en kadens som för de flesta är för låg för att få ut optimal effekt. Själv kör jag bara på denna kadens "frivilligt" när jag slökör utomhus.

  SvaraRadera
 2. Ja det är resultatet av min styrketräning skulle jag tro :-)
  Träningskompisen har påpekat det att jag ligger vääldigt lågt i kadens
  på mina tempolopp! Jag har laborerat lite med det men för mig verkar det vara benstyrka framför hjärta. Jag får inte in samma fart om jag går upp i kadens. Det bara är så. Har dock höjt min snittkadens ska du veta tidigare har jag legat runt 75-80 är nu uppe i 83-88 någonstans! Ska bli spännande att se var man är till sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag gjort en maxinsats på ett bra linjelopp brukar min snittkadens hamna på ca 95, så det är verkligen olika. Det viktigaste är att hitta var man är som effektivast, och inte vilken kadens man slutligen har.

   Radera
 3. Det finns tester som visar på att låg kadens är klart effektivare än hög kadens. Intressant bloggning i frågan finns här:
  http://nitrovegan.blogspot.se/2011/04/kadens-power-och-termodynamik.html

  SvaraRadera
 4. Helt rätt Tomas! Det enda rätta är egentligen att träna utomhus på tempohojen med wattmätare tills man vet exakt vilken högsta snittwatt man tål på ett 3 mils lopp!
  Men samtidigt finns det något som heter känsla, man känner om man presterar bra. Ibland bara finns det där... Som det är nu så bryr jag mig oftast inte om pulsen på ett tempolopp utan kadens och känsla. Samt en anings aning hastighet då :-)
  Jocke: Jepp! Se bara på Tony Martin där snackar vi lågkadens när han kör tempo fi fasen alltså! Vi har ju alla olika förutsättningar.

  SvaraRadera