31 december 2013

Årets sista pass, tempointervallerTempointervaller var tanken enligt planeringen å det blev det också hela sex stycken till och med...
Jag värmde upp sen drog jag igång första, ajjj! Det gjorde rejält ont i mina sargade lårmuskler efter gårdagens tuunga styrketräning, har faktiskt träningsvärk från gårdagens styrke om jag ska vara ärlig. Så första sexan var tuff! Nåväl den tog slut å 2 minuters vila framför mig, som i sedvanlig ordning kändes som ehh ungefär 20 sekunder nått! :-/
På med nästa intervall fortfarande tungt men nu släppte det en anings aning i lårmusklerna i alla fall. Vilan gick lika fort som förra dvs  på 20 sekunder (2 minuter) ;-)
Tredje, nuu började det hända grejer liksom där kom benen igång som de skulle nuu låg vi på bra. Fjärde och femte ganska så lika. Sjätte å sista, sparade det bästa till sist! Jävlar i min lilla låda va det gick bra! Jag maxade ut totalt på den, ok något över effektzon 4 men vadå? Sista intervallen snittade jag 380 watt(4,2 w/kg)!
Snittet över de sex intervallerna: 345,8 watt(3,9 w/kg), 140(80%) BPM i snittpuls och maxpuls som kom på sista intervallen 161(97%) BPM snittkadensen 96 RPM! Hade som mål att snitta 93 RPM ;-)
Det får man vara nöjd med tycker jag med tanke på de söndertrasade lårmusklerna efter gårdagen tunga styrketräning framför allt på benen då!
Totalen för årets sista pass blev: 1h20min, 257 watt(2,89 w/kg) 128(77%) BPM, maxpuls 161(97%) BPM och 94 RPM i kadens!

Tempo intervaller i zon 4 mestadels
Min nyårsönskan till er alla, att ni får ett bra och skadefritt nytt träningsår! Låt inspirationen flöda över kanten på bägaren, skåål!!! :-)
!!!Gott nytt år allihopa!!!

1 kommentar: