16 november 2016

Zwift - Watopia - High Intensity Recovery

Recovery??? My ass!!! Så faan heller... Nee men skämt åsido det var ett high intensity pass med recovery mellan så måste det vara tänkt det där 15 minuterna på 190 watt kändes som grymt sköna efter 18 minuters lidande tyngre än det mesta! ;-)



Ett av de jobbigaste passen jag kört måste jag säga, ok jag är rejält nedtränad har en TSB som är på minus så mycket kan jag säga. Det innebar att jag hade svårt att få upp puls men var toktrött redan på första intervallen.
Så här gick passet till,
10 min uppvärmning
18 min(3x3min@330watt/3min@300watt)
15 min återhämtning på 190 watt, tror ni kvarten gick fort eller? Jooodå! :-)
18 min(3x3min@330watt/3min@300watt)
15 min återhämtning på 190 watt
5 min nedvärmning

Ja djävlar i min lilla låda vad jobbigt det var, rent av vidrigt!
Fick gräva djupt för att orka genomföra intervallerna. Orkade absolut inte hålla de föreslagna 330 watten under 3 minuter inte en chans alltså. Fanns inte på kartan. 300 watts treorna var precis på gränsen men 330 wattarna var sjukt jobbiga. Första 330 wattaren snittade jag 326 watt sen var jag inte ens nära. Meen jag gjorde båda 18 minuterna så gott det gick. Det var på håret att jag gav upp efter bara 1 minut i den andra 18 minuters intervallen, kändes stört omöjligt att hålla 330 watt men då gick jag ned till att hålla det jag orkade det blev så här på de två 18 minuters intervallerna.

1:a intervallen

2;a intervallen
Hade jag orkat hålla de föreskrivna 330 respektive 300 watts intervallerna skulle jag på 18 minuter haft ett snitt på 315 watt! Som synes så fixade jag inte det. Men jag är inte ledsen för det nöjd att jag orkade igenom och inte gav upp! Nu mat vila vila vila...

6 kommentarer:

  1. Ja definitivt! Jag var totalt rökt efter intervallerna.

    SvaraRadera
  2. Bra kört. Rejäla intervallpass du kör.

    SvaraRadera
  3. Det blev så denna gång, Zwift lägger ju effektzonerna utifrån FTP-värdet man har. Tur jag sänkte det från 357 till 320 watt! ;-)
    Det var nog så jobbigt ändå med så pass trötta ben jag har kört hårt hela veckan i princip. Nu blir det mer lugna distanspass... Hrmmm hade jag tänkt i alla fall :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zwift verkar stimulera en hel del. Får bara akta sig så det inte blir för tufft. Hur som verkar du vara i bra slag. Skoj.

      Radera
  4. Exakt! Jag minns inte var men jag har läst någonstans en varningstext att man kan köra sig totalt slut... :-)

    SvaraRadera