9 november 2016

Fail igen...

Mmm! Jag hade tänkt köra ett 40 minuters morgonpass men sååå blev det inte imorse heller men nu fanns det en orsak till detta. Den orsaken stavas bil med motorvärmare och timer som gick igång 03.35 i natt. Då gick larmet på Skodan! Jag vaknade direkt!!! Sprang upp ut i garaget slängde på mig en jacka och ett par skor för att rusa ut till bildjäveln för att med nyckeln slå av larmet! Precis när jag står i garagedörren på väg ut så stänger den fan av sig.... Suck!
Hur länge tror ni det tog innan jag somnade om igen, typ 40-45 minuter. Dvs jag hann somna sova en timme sedan gick väckarlarmet :-)
Jodå ibland äre som kul hela tiden!
Stängde av väckarklockan å sov vidare trött som en bäver, får träna i eftermiddag istället. Egentligen ingen fara jag har ju som all tid världen bara det att frun slutar 16.30 och hon vill ju helst äta middag när hon kommer hem. Kan ju bli lite snävt när jag inte är hemma förrän runt klockan 16.
Nu har jag kollat och man ska kunna avaktivera larmet i bilen innan man låser den och om jag förstår det hela rätt så går larmet inte igång igen förrän man låser upp bilen nästa gång... Vi får väl se.
Det var för övrigt första natten i vinter med timer sååå...Nu till något helt annat!
Jag har precis kollat hur många dagar jag har kvar till Mallorca i maj månad nästa år. Det är bara 198 dagar till sol, bad och cykling i maj/juni i heeela 13 dagar av 15! Kan inte vara annat än tillfreds med det i sikte om än en bit in i framtiden. ;-)

4 kommentarer:

 1. Kan va en liten tejpbit som kan lösa ditt problem, det finns säkert en rörelsegivare i taket (bla) som är riktad framåt och då kupevärmaren rör om luften så kan den lösa ut. En tejpbit löser problemet...

  SvaraRadera
 2. Aha! Den som lyser rött?
  Har alltid funderat vad det är som lyser rött i taket mellan förar- och passagerarstolarna...

  SvaraRadera
 3. på våran v70 så gick det inte utan tejpbiten, så fort motorvärmaren startade, så startade larmet också. På volvo är det inte nått som blinkar, utan mer ett par flänsar med givare bakom som reagerar på lufttryck (mitt blinkande sitter fram i rutan, men det är ju bara en "varning" till klåfingriga. Det finns sånna rörelsegivare riktade både bakåt och framåt...numera bara bakåt :-)

  Fick du till ditt?

  SvaraRadera
 4. Jag tror det efter tejpning inget mera larm i alla fall än så länge är det väl bästa å tillägga...

  SvaraRadera