7 januari 2015

Trainer hur pallar du?Sedan har jag fått frågan flera gånger om hur jag pallar sitta på trainer i timmar och hur jag sysselsätter mig vid mina pass långa som korta. Då ska jag nu avslöja hemligheten nästan alltid så cyklar jag mitt pass på trainern utan några som helst "störningsmoment" såsom musik från mobilen eller film på skärmen eller dylikt nästan alltid bara datorskärmen med grafen som enda underhållning undantaget är när jag kör ett rent recovery/återhämtningspass(väldigt lätt alltså) då lyssnar jag oftast på musik för annars blire så förbannat tråkigt!
Om jag så bara för en sekund släpper på koncentrationen så försvinner drivet/effekten eller vad jag nu höll på med som idag efter ganska exakt 1 timme då hamnade jag i nått som tog koncentrationen från träningen å direkt dök alla graferna. Bortse från de efter 11min, 1h20min och 1h26min :-) De kommer från i kronologisk ordning glömde vattenflaskan hämta, frun ringde ville ha inköpslistan fotad och mms:ad till sig på affären och slutligen fipplade med mobilen när jag skulle kolla om hon fått mms:et :-)
Så då vet ni, dippar i grafen är oftast beroende på att nått tar min uppmärksamhet från nuet å träningen. Så fantasilös är jag eller om det är fantasirik!!! :-)
Nä men jag förstår i min tur inte hur ni som skriver att ni lyssnade på den eller det på träningen får det att funka. För på mina trainerpass är det näst intill alltid så att för att fixa målbilden för passet så måste fokus ligga på träningen i nuet inget annat för då faller prestationen platt ner till pedalerna... Så tufft är det ju oftast antingen är det en intervall eller en pyramid eller en distans på en given effekt som ska genomföras å då räcker det för min del inte med 50% Nilsson utan det måste till 100% om det ska bli nått å det vill ju i alla fall jag att det ska bli, jaa hundra alltså å hundra är bra tror jag!
Kom på ett till undantag å det gäller nu vinterträningen på 29:ern då blir det också så att jag kan lyxa till det å släppa på koncentrationen å dra iväg i tankarna. Men ute kör jag inte gärna med musik under hjälmen vill liksom höra om det händer nått runt i kring mig... Så då blir det lätt så att man drar iväg i filosofiska tankar som igår, undras om det finns några ilskna älgar ute i skogen så här dags???
Den tanken kom smygande när jag var inne på skogsvägen ganska långt in mellan Norra och Sävast...
Har för övrigt kommit på vad den där upplogade rundan är till för där ute mitt i skogen, timmerupplag såklart! De ska lägga upp timmer där på myren skulle jag tro vad annars?
Jaa just det! Det finns ett undantag till vad det gäller musik och träning, styrketräningen sker alltid till musik annars skulle det bli aptråkigt alltså!!!


3 kommentarer:

 1. Ja vi är ju olika, det enda som drar mig till att träna är att jag får lyssna på ljudboken, kolla på den där serien, se på den där filmen som aldrig annars blir av. Hade jag inte det som dragningskraft så blidde det inget alls. På hösten lockar att ge sig ut och fota med mtb/fatbiken/cx som transport
  Däremot om jag ska spela tennis eller badminton eller golf, då är det själva träningen som lockar. Styrketräning det kan dock aldrig bli kul hur man än gör.

  SvaraRadera
 2. Själv har jag alltid på tv:n. Dock har jag alltid innan passen bestämt vad träningen ska handla om och hur den ska vara upplagd. Jag ser för övrigt alltid till att det som sänds på tv:n är typ ishockey, längdåkning eller liknande. Något som inte behöver någon koncentration. Är intensiteten upp till sweetspot fungerar det till och med att aktivt titta och jag håller effekten. När jag kör intervaller tittar jag inte på tv;n, utan är mer i dimman. Jag känner dock att koncentrationen finns där. Viktigast är att vi alla hittar vårt eget sätt.

  SvaraRadera
 3. Ja ni har båda rätt eller som Tomas säger alla har vi våra sätt! Finns inget rätt eller fel bara det blir rätt i slutänden så att säga. Ja att vi är tillfreds med det vi gör helt enkelt :-)
  För egen del känns det som den här vinterns satsning på mer mtb utomhus väger upp min trainerträning riktigt bra annars skulle det bli rätt tradigt med bara trainer som det i stort sett varit förra säsongen i och med att jag valt bort Arcushallen pga ljumsken.
  Har dock en liiten fundering på att testa tempo på fredagens träning den 23:e!
  Jag får se om jag kommer nu är det så att frugan INTE jobbar kväll den dagen så jag har bil! Men jag är dock osäker på om jag ska cykla därinne å riskera få tillbaks ljumskproblemet jag hade tidigare.

  SvaraRadera