8 januari 2015

Eftermiddagens tre pass

Började med 27 minuter styrketräning blandade övningar med fokus på ben bål axlar armar och så core övningar några stycken.
Efter det satte jag mig till rors i roddmaskinen där blev jag kvar i exakt 23:30, 4889 meter och 272 kalorier förbrukades! Skepp ohoj!
Bytte om till cykelkläderna och startade min jobbpendling hem. Som skulle det visa sig blev historiens tyngsta jobbpendling alla katergorier!!! Det var snöstorm med vindar givetvis som piskade ansiktet rött! 1-2 dm nysnö å ett gäng bilar å bussar som ville köra om mig. Minst sagt misärcykling om inte värre ja jag har inte cyklat i värre väder någonsin!!!
Det räcker att kolla på snittet så förstår man att det var jobbigt 16,9 km/h över 11,9 km det tog mig 42:18 att ta mig hem bara det! Enligt Strava bara 128 watt hem men det var enormt jobbiga 128 watt kan jag meddela er. Fick idag ihop totalt 2:16:55 på fyra träningspass, inte illa alls!

Jobbpendling hem, ren misärcykling när det är som bäst!
Snöandet ska visst fortsätta så då blire nog bussen imorgon till och från jobbet å trainern som träning då! Ja till och från sådär så ska det enligt prognos snöa lite till vardags till på tisdag nästa vecka... Gilla N O T!

Utvärdering på köpta cykelkläder och skor!
Tänkte lämna en recension på de sju senast inköpta cykelprylarna.

 • Jag börjar med skorna NorthWave Celius Arctic GTX vintersko - Betyg 5 Grymt bra sko som inte lämnar något övrigt att önska måste jag säga har inte frusit en enda gång sedan jag började cykla i dem.
 • Shimano neopren vinter skoöverdrag - Betyg 4 varma men lätt att tåöverdraget kliver av så att säga och korvar upp sig upp mot vristen.
 • Thermal Fleece Winter Cycling Jacket - Toppbetyg här också efter detta inköp har jag gått från 4-5 lager under jackan till 1-2!
 • GripGrab Buff - 5 Varm och skön går att dra upp efter halsen precis som man vill ha den.
 • SixSixOne långärmad downhill tröja med skydd för armbågar och axlar - Betyg 3 de skyddar som de ska men tyvärr skydden är illa insydda i tyget som öppnar sig så man får hålla på och sy igen hållarna annars tappar man skydden!!!
 • SixSixOne  downhill byxa med skydd i sidorna och i ryggslutet - Betyg 2 ännu värre på brallorna här jag har fått sy ihop i stort sett alla fack på sidorna som ska hålla paddingen på plats! Dock så skyddar de vid fall men man ska inte behöva använda nål och tråd så här fort bättre kvalite tack!
 • F-Lite Megalight 200 underställsbyxa - Betyg -5!!! De har efter en månads användning börjat spricka sönder rejält! Spruckit på flera ställen efter benen och nu idag en stor reva i baken! Bara skräp!
Så som synes så är det skiftande kvalite på grejerna vi beställer för en massa pengar framför allt min downhill tröja och byxa! De som kör downhill kan inte vara nöjda med den här kvaliten. Skulle tro att de sliter avsevärt mer på utrustningen än vad jag gör. Mest nöjd är jag nog ändå med cykelskorna, buffen och cykeljackan de har överträffat mina förväntningar å det är bra!
Värmeväxlaren är bra när det är kallare bara den inte immade igen glasögonen för mig jämt å ständigt :-(

4 kommentarer:

 1. Dåligt väder gillas inte.
  Känns för övrigt som att den kaloriberäkning som du har är lågt räknad. Har tänkt på det vid ett antal tillfällen.

  Ja, inte är det alltid som inköpen blir lyckade. Men vad gör man? Det är bara att chansa och i bland blir det ju riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Hmm! Ja inte vet jag det är ju tacx som kaloriberäknar utifrån effekten skulle jag tro.
  Eftersom jag kalibrerat om effekten av visa lägre watt så lär kalorierna även bli lägre vilket jag sett. Inget att göra åt sen så är det den parameter jag näst intill aldrig tittar på.Hmm vad kan det bero på? :-)
  Ja alltså skydden skyddar ju men ska plattorna redan nu lossna inifrån sina insydda fack för att sömarna går upp? Nej det tycker inte jag, å billiga var de inte heller.
  Men underställsbyxorna tog priset de rent av sprack upp allt eftersom det började för två veckor sedan och nu är det hål på både ben och bak???
  Kan vara så att de inte tål daglig användning kanske? ;-)

  SvaraRadera
 3. Nej, tittar man inte på kalorierna så mycket har det ingen större betydelse. Min erfarenhet säger mig att en stenhård timme på cykel ger minst 1000 kalorier. En distanstimme ca 700 kalorier.

  Ja, inte var det någon vidare kvalitet. Men visst borde det gå att kontakta stället där du köpt sakerna. Någon form av garanti borde utgå kan jag tycka.

  SvaraRadera
 4. Det låter rimligt skulle jag tro när jag körde stenhårt kunde det bli 1000 - 1100 kalorier!
  Alltså innan jag ställde om effektmätaren på tacxen! Nu vet jag inte har inte kollat det!
  Lustigt att du nämner det har precis varit in på ICA och postat ett returpaket till tyskarna :-)

  SvaraRadera