4 januari 2015

Distans ala grande!

Valde trainer för sista passet för veckan. Ja jag kände faktiskt inte för att cykla omkring på en tvättbräda med mtb:n för så ser vägarna ut hos oss för tillfället väldigt skakig upplevelse att åka omkring med bilen som skakade som shaking stevens minst sagt!!!
Istället trainer, uppvärmning 20 minuter därefter en timmes tempoträning från 53/16 ner till 53/12 där jag låg sista tjugo minuterna av tempokörningen. Sen åter upp till 53/19 växling var tionde minut tills jag så småningom kunde värma ner sista tio det blev totalt 2 timmar 20 minuter distans med en grymt jobbigt tempo timme mitt i! Jag är riktigt trött nu framför allt mina ben är slut så den timmen var vidrig! Jag hade målbilden 280 till 300 watt i bästa fall! Ja ni hör jag var tvungen öppna spannet till 20 watt eftersom jag kände att det skulle bli apjobbigt å givetvis det blev det. Sista tjugo dessutom på tyngsta växeln 53/12 gick jag på ren vilja. Där presterade jag för övrigt 318 watt(3,69 w/kg), 141(83%) BPM och 83 RPM i kadens!
Tempotimmen i sin helhet levererade jag exakt 300 watt(3,48 w/kg), 137(81%) BPM och 92 RPM i kadens!

Distans med ett tempopass på 1 timme inbakat
Nu rast vila och maat! Kroppen tom på energi känner jag nu!
Veckan till ända det blev en hyfsad träningsvecka, tänkte jag skulle dela den med er :-)
Cykeltimmarma, mtb 7:38:43 och trainer 4:45:34
Detta är första av två tunga veckor sen kommer en lätt vecka igen då blir det totalt 7:45 i träningstid ungefär ehh eller ja nått sånt...2 kommentarer:

  1. Lite likt min träning i dag. I alla fall snittwatten.... Bra kört denna vecka. Dina tuffa veckor är verkligen tuffa. Jag kör två hårda veckor nu, men inte mäktar jag med 14 timmar inte. Starkt.

    SvaraRadera
  2. Ja jag såg det vi låg båda och pumpa i threshold effektzon bägge två :-)
    Det är så min träningsplanering ser ut 2 veckor på 1 vecka återhämtning. Det som skiljer nu från då om vi går tillbaka 4 år är just träningsmängden som ökat successivt år för år. Ja jag känner mig verkligen stark i kroppen nu. När man är ute å cyklar mtb är känslan att man om man ville skulle kunna hålla på hur många timmar som helst. Blir bara inte trött där ute i 20-25 km/h! Förutom i går då ben och kropp var slitna å snömodd + motvind gjorde sitt till för att köra slut på mig. Något bättre idag faktiskt!

    SvaraRadera