24 november 2014

Vilodag eller ehh nått liknandeJa det är styrketräning på planeringen men i övrigt ingen träning för mig idag. Dock så kommer jag att cykla ett 40 minuters 39/19 pass dvs ingen belastning alls bara snurra runt benen känsla på den. Detta för att inte få lim eller karlssons klister i benen till imorgon. Så till lunch blire styrketräning å till middag 40 min cykel ;-)
Är inne på min tredje tuunga veckan nu det börjar kännas, nästa vecka vilovecka med bara 7 träningstimmar rätt skön känsla i kroppen...

Det blev som jag skrev i morse först ett gympass på gymmet på jobbet sedan 40 minuter recovery på trainern hemma när jag väl tagit mig hem i snömodden. Inget speciellt återhämtningspass hög kadens bara. Så var saken biff! 40:02, 186 watt, 118(69%) BPM och 108 RPM i kadens!
Kanske liite högre puls än det var tänkt siktade på runt i kring 65% dvs 110!

Recovery
Å letandet efter nästa säsongs linjehoj fortsätter, vi får väl se om det dyker upp nått som jag kastar mig över hittills har det varit känslan av njaaeee... Å då har det fått vara liksom. Jag kommer att slå till när känslan är Yees!

3 kommentarer:

 1. Vi kan utifrån dialogen på mitt inlägg från igår konstatera att jag inte försöker bräcka dig. Jag har ett mål om att snitta ca 8 timmar/vecka under ett år. Du ligger på så mycket som sju timmar på din lugna vecka.....

  Men som vi sa. Olika mängd träning passar olika personer. Alla tränar som de vill bara det passar. Olika träningsupplägg utvecklar olika för olika personer.

  Sammanfattningsvis - kör på som du tycker är bäst.

  SvaraRadera
 2. Jepp! Så äre! Men för min egen del så har det inte gått spikrakt upp till de närmare 600 årstimmar jag har detta träningsår. Började på runt 300-400 timmar 2009 när jag började träna planerat. Kom så småningom till nästa 500 timmar å då lossnade det ordentligt för mig. Stärkt av detta la jag ribban på 550 timmar 2011 eller vare 2012. Då small det! Jag tror jag var sjuk närmare 6-7 veckor under vintern totalt! Jag hade för bråttom helt enkelt! Man lär så länge man lever, numer skyndar jag långsamt!
  Detsamma träna på du också! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Vill man öka träningsmängden bör man göra det inte för långsamt och inte för snabbt. Sedan har ju träningsupplägget stor betydelse för hur mycket träning kropp och knopp kan hantera.

   Radera