23 november 2014

Ouch!


Efter en längre uppvärmning på 30 minuter kom veckans sista hårda pass, 10 x 1 minuters intervaller med 1 minuts vila... Det gjorde O N T!
Kolla grafen nedan, det var en sån chock så mina ben la av på första intervallen man ser hur effekten bara droppar mmm det var verkligen inget skämt! Fii faan! Jag var faktiskt på vippen att lägga ned det hela men jaa ni vet....  A L D R I G! N E V E R!10 x 1 minut intervaller
I alla fall så försökte jag återfå fattning och andning under minuten i vila...  Å ta mej tusan gick det inte att komma tillbaka igen... Givetvis var andra intervallen minst lika vidrig som den första men det gick... Jag slog om till överlevnads mode å försökte lägga mig precis över 400 watt men det var enormt jobbigt till och med omöjligt idag som synes av tabellen nedan. Den fjärde intervallen var den effektmässigt sämsta och även den där jag krisade som mest bortsett den första chockintervallen. Där både gjorde det riktigt ont och var sjukt jobbigt men jag krigade mig igenom även denna... Sen de två sista då gav jag verkligen allt som fanns kvar precis allt! Det tog mig närmare fem minuter att komma tillbaks efter den tionde och sista intervallen. Då har det varit hårt!

1 minuts intervallerna
Jag klarade som synes inte mitt mål att snitta 400 watt men jag är nöjd ändå om vi säger så :-)
Detta är den tyngsta veckan so far i höst/vinter. Kan konstatera att man fortsatt blir starkare. Nu hoppas jag verkligen att nyckelbenet läker ihop som det ska så jag slipper komplikationer med vidare operationer som följd. Svaret får jag i januari månad efter kontrollröntgen... Vi får se!
Totalen för veckan vart, 12:59:20 varav 1:05:00 är styrketräning och 11:54:20 är cykel varav mtb är 5:29:08 och trainer 6:25:12!

4 kommentarer:

 1. Roligt att du fått till så stor andel MTB. Har för mig att det inte varit så tidigare? En bra väg att vandra.

  För övrigt - ibland är det tufft, men att ge upp är inte ett alternativ. Då tränar man huvudet på fel sätt.

  SvaraRadera
 2. Jag tror dock det blir mycket mindre nu när kylan kommer igen... Tyvärr!!!
  Var förresten förbi xxl.se idag. Det vart endast ett par merino strumpor. Skoöverdragen är alldeles för små! Vintercykelskorna samma sak... Nää! Jag får spara slantarna till en linjehoj och kanske garmin vector s!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska inte vara lätt med utecykling...

   Radera
 3. Nä det är ju inte det grymt bra träning är det dock. Om man bara inte hade så känsliga bihålor! Mina gillar verkligen inte kalluft måste jag säga trots värmeväxlaren så protesterar de så fort jag kört ute i kylan. Å det kan sluta med bihåleinflammation om jag inte passar mig :-(

  SvaraRadera