22 januari 2014

Ujujuj! Raggarintervaller med pikant bismak!

RaggarintervallerPå schemat cruise intervals men inte samma övning som förra säsongen utan en ännu värre ta mej fan!
Vidrigt jobbig! Jag fick slita som en galärslav på sista intervallen för att överhuvudtaget ta mig igenom densamma. En av de jobbigaste övningarna jag råkat ut för måste jag säga.
Man börjar med en låång uppvärmning därefter kör man igång en åtta minuters intervall där man ska ligga första 60 sekunderna i effektzon4 därefter växlar man ned till en tyngre växel och kör 30 sekunder i effektzon5. Nästa 60 sekunderna i effektzon4 å så nästa 30 sekunderna i effektzon5. Så där håller man på tills åtta minuter gått... J O B B I G T!
Ja nått så fruktansvärt! Man tar efter ett tag helt slut bara å nu kommer det bästa vila 2 minuter, ja jag säger det igen 2 minuter?? Det känns som ehh 5 sekunder max!
Jag kommer att kalla denna övning fortsättningvis för  raggarintervaller med pikant bismak... ;-)
Ja ni kan ju gissa vad man har för smak i munnen efter att ha bränt av några såna här rackare... Inte den sockersöta smaken precis utan nått mer bitter till tonen...
På alla fem seten av intervaller snittade jag: 363,2 watt(4,1 w/kg) 145(88%) BPM och 89 RPM!
Ser för övrigt att jag spenderade 27min 32% av den totala träningstiden i effektzon4 och 12min 14% i effektzon5! Sånt som gör en starkare skulle jag tro va!
Men det absolut bästa av allt är att jag tog mig igenom dem utan att döööö...2 kommentarer:

  1. Måste återigen säga att du prodocerar fina wattsiffror. Orkar jag 360 watt i fyra min är jag nöjd

    SvaraRadera
  2. Ja mina effektvärden har stigit markant de sista två åren låt vara att det är på tacxen men i alla fall jämfört med tidigare tacxvärden så ökar mina effektvärden lite för varje säsong. Inspirerande minst sagt!

    SvaraRadera