8 januari 2014

Oh boy, oh joy! Eller Force reps, gear mashing som det står i planeringen...

Eller så häftigt det är när man kan ta i så man håller på att spy!
Ok! Jag hade på planeringen att köra de där tunga intervallerna där man ska koncentrerar sig på ett ben i taget men ändå trampa med bägge. Motstånd så att man ligger runt 50-60 RPM i kadens och 12-15 RPM x 2. Det vill säga jag kör koncentrerat på höger ben 15 varv, vänster ben 15 varv, höger ben 15 varv och slutligen vänster ben 15 varv. En intervall tar sådär 55-60 sekunder ungefär. Därefter enligt instruktionen 5 minuters vila, där jag tidigare kört med bara 3 minuters vila men tänkte att i och med att jag skulle trampa i hela 2 timmar så tar jag 5 minuters vila mellan varje trampintervall (som jag valt att kalla dem). Oj så mycket starkare man blev med 5 minuters vila istället för 3 ;-) Jag kunde ta ut mig så totalt att jag på de 3 sista intervallerna höll på att spy! Fick faktiskt gå ner i kolkällaren å leta det sista till de två sista intervallerna så hårt var det på slutet. Jag valde dessutom att ligga på i 5 minuters vilan, cirka 250-270 watt!
Ser dessutom att jag gått såå mycket hårdare på varje intervall jämfört med förra trampintervall passet.
Hela 60 watt högre i snitt över alla intervallerna. Vilket ger en ökning från 4,3 w/kg till 5,2 w/kg! :-)
Ett riktigt bra benpass på trainer, sen ett 70 minuters lågintensivt pass å så nedvärmning. Så var 2 timmar trainer avverkade...
Totalt: 2 timmar, 257 watt(2,9 w/kg), 120(72%) BPM och maxpuls 154(93%) kadensen 85 RPM.
Dagens cykelpendling hem från jobbet var just det jobbig :-)
Det var halt så å ini h-vete. Helt otroligt att jag inte gick omkull, hade massor med släpp idag trots dubbdäck. Detta på grund av det idoga regnandet idag, det låg massor med vatten ovanpå isen eller så var det sån där blå blöt ren is bara. Grusat, jo då! Men gruset har smält in i isen så den gör ingen nytta :-/
Men som sagt tog mig hem utan vurpa. Sen upp på trainern för detta pass!

3 kommentarer:

 1. Riktigt gediget pass, både intensitets- och tidsmässigt. Jag skulle också behöva köra lågkadensträning men måste vänta med det ett tag till tills jag för övrigt är riktigt stark. Annars brukar mina knän fullständigt krakelera. Knän som av läkarexpertisen för övrigt dömdes ut för 22 år sedan. Har haft stora problem, men de har nästan helt försvunnit sedan jag började cyklas. Men lågkadens eller extremt mycket nötande kan ställa till det.

  SvaraRadera
 2. Mmm! Då ska du vara försiktig med lågintensiv träning för det är nog det värsta man kan köra om man har taskiga knän. Men det visste du ju redan :-)
  Undras om du inte ska köra lite lite styrke för att stärka dina knän, exempelvis benpress i maskin så kan det inte gå fel. Knäböj är lite vanskligt genom att man kan pressa snett om man har otur när man ska upp. Tips från coachen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog stämma, men då jag inte gillar styrketräning och då skulle behöva börja gå på gym, så känns det inte troligt att det inträffar.

   Samtidigt så känns benen ganska bra just nu, så jag vill inte utmana ödet allt för mycket. Exempelvis skulle jag aldrig som du skriver köra med fristående vikter som belastar knän och där det riskerar att gå fel.

   Radera