19 januari 2014

Distanspass med inslag av intervallträning på slutet

Mmm! Värmde upp sedvanliga 10 minuter sen på med 53/16 och där låg jag och pumpade på i 50 minuter. Efter det 53/15 i 15 minuter för att avsluta distanspasset med pricket över iet så att säga 10 stycken 30 sekundare minsann ;-)

Distanspass + 10x30sek


Valde att köra de två första vääldigt avvaktande och försiktigt för att känna om ljumskarna protesterade men si det gjorde de inte så de efterföljande åtta kördes  ehhh något hårdare. Jag ljuger om jag säger att de var lätta sååå fan heller! Det var riktigt riktigt tuungt! Var till och med så att jag släppte lite på åttonde och nionde intervallen för att kunna köra all out på sista! Vilan mellan 30:orna var avsiktligt kort 1,5 minut!
Snittet på 30 sekunders intervallerna blev, 457 watt(5,2 w/kg) 140(84%) BPM och 114 RPM i kadens!
Hela distanspasset, 253 watt(2,91 w/kg), 127(77%)BPM och 102 RPM i kadens!
Nåväl strax så var 1h45minuter avklarade och denna återhämtningsvecka är till ända. Nästa vecka kliver vi upp ett snäpp igen :-)
Jag pratar ofta om fokus på träningspassen för mig viktigt som bara den men minst lika viktigt är målbilder. När jag sätter mig på trainern så har jag redan klart för mig exakt hur jag ska köra passet ja näästan alltid ;-) Då blire bra också, därför är det vääldigt sällan jag lyssnar på musik eller så. Det funkar inte för mig.
Målbilden idag, snitta minst 250 watt och försöka göra nått sista kvarten innan nedvärmning(30 sekunderna) och så blev det också. Vi är ju olika men för mig är det jätteviktigt med fokus och målbilder. Därför tror jag att jag är en väldigt tråkig cykelkamrat på träningspass för då pratar jag vääldigt lite. Ja nu vet ni varför det stavas F O K U S ! ;-)
Så hälsar jag inte när jag möter nån så beror det inte på högfärd utan på att jag helt enkelt inte såg er, tro mig det har hänt jag fått höra att jag mött cyklister men inte hälsat. Igen F O K U S! Men jag försöker vara alert och hälsa för det är en väldigt enkel gest och de flest blir bara glada att nån ser dem! Så vi ses efter vägarna snart hörrni! ;-)


Update: Ser dessutom till min förvåning i planeringen att jag går in i base 3 perioden imorgon så nu förändras min träning från tidigare veckor. Veckorna går med rasande fart. Kortare gympass och mer cykel. Backträning, raggarintervaller och längre distanspass. Helt enkelt tuffare å hårdare... Mee like! ;-)


1 kommentar:

  1. Trodde du hade sålt din FOCUS :-)
    Nu har jag dock förstått varför din CTL kurva är så förbaskat hög, din snittpuls på passen är ju så grymt höga, kör jag hårt ett pass så landar jag på snitt ca 73-74, och normalt på ca 70%, du har ju 77% på lugna pass, det är där vi skiljer agnarna från vetet helt enkelt

    SvaraRadera