24 november 2013

Veckoavslutning med både backe å tempo

Mmm! Så blev det, hade redan innan passet bestämt mig för att köra en dubbel som extra belöning på tung vecka nr1! Nästa vecka ska det till ytterligare 2 timmar liite drygt  på totalen!
Dagens pass blev alltså, 3x10 min backintervall + 30 min tempo stegrande belastning var 10:e minut!
Jag körde 10 minuter uppvärmning sen första10:an på 6,5% 39/14 294 watt, 135(81%) i puls samt 74 RPM i kadens, andra 10:an på 6,5% samma växel 39/14 308 watt, 142(86%) och 77 RPM i kadens, tredje och sista 10:an på 6,5% 39/14 325 watt, 146(88%) och 80 RPM i kadens. Phuhu! Nå direkt på med 30 minuter tempo utan pardon!!! Jag hade två parametrar att ta hänsyn till här, att hålla mig över 80 RPM i kadens och att växla ned till en tyngre växel var 10:e minut! Det var helt ok första 10:an men sen, jisses vad trött gubben var alltså men har jag gett upp ett pass ännu svar neeej! Så icke nu heller!
Första 10 minuterna, 259 watt(2,9 w/kg), 132(80%) i puls och 85 RPM i kadens som synes inte speciellt tungt. Växlade ned till 53/13, nästa 10:a, 304 watt(3,5 w/kg), 137(83%) och fortfarande 85 RPM i kadens. Ok växlade ned till 53/12 nu började det kännas riktigt riktigt jobbigt, 351 watt(4,0 w/kg), 147(89%) i snittpuls och för första gången sjönk kadensen till 82 RPM, ja jisses katastrof! ;-)
Jag är väldigt väldigt nöjd efter detta styrkepass, först köra tunga backintervaller sen på med 30 min tempo stegrande och visst var det jobbigt men kroppen klarade det, behövde inte ens ta till pannbenet denna gång bara det alltså ;-)
Känns att man verkligen har nått bra att bygga på betänk att det är base träning till slutet på mars månad build börjar inte förrän i april månad då man bygger på det sista innan tävlingssäsongen drar igång i juni nån gång...
Veckans total, första tunga av två: 9h53min, 7h53min trainer och 2h styrke!

Nästa veckas total: 12 timmar!

8 kommentarer:

 1. Det känns lite som att du redan nu är "tävlingsklar". Att ligga på 351 watt sista tian efter att kört så pass tufft under 50 minuter dessförinnan och att du dessutom inte ens behövde koppla in pannbenet. Det är respekt....

  SvaraRadera
 2. Ja jo jag är hyfsat stark meen kolla tiderna på 30km tempo på veteransm klass h55!?!?!? De kör alltså snabbare än vi i H50 gjort två senaste åren... :-)
  Såå för att förbättra 6:e platsen såå måste jag upp ett snäpp till!
  Å det Tomas det tar nog fan en hel vintersäsong så tufft är det på den
  här nivån! Jag menar man snyter inte ur näsan en snittfartsökning från
  runda 42 km/h till strax över 43 km/h!!! Sååå jobba jobba jobba! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen intressant att se hur nivåerna hela tiden ökar på de som deltar i veteranklasser etc. Det krävs otroligt mycket träning och hög kapacitet för att hävda sig.

   Det är till och med så att ska man hänga med i ett vanligt motionslopp så måste man vara riktigt stark.

   Det är många som vill pressa sig och utmana sig själv och sina gränser.

   Vi kan i alla fall konstatera att du är på rätt väg.

   Radera
 3. Vet inte om du läste på cykelbloggar fritz inlägg om just detta! Alla motionslopp där en sluten skara drar igång i 40+ km/h direkt och knäcker de som inte är tränade men försöker hänga med så de blir avhängda och får cykla ensam i 12-14 mil... Jag kan inte annat än hålla med även om jag numera är i just den där 40+ klungan! Å då vare inte ålder utan hastighet vi pratade om. Men det blir ju så för att vi här uppe i alla fall har så få rena tävlingar att köra då blir ju motionsloppen automatiskt tävling...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg inte detta, men håller med. Jag håller också med om att dessa lopp alltid blir tävlingar här uppe. I och för sig tycker jag dock det är väldigt skoj. Jag har svårt att köra ett motionslopp där man inte får ta i.

   Radera
 4. Samma här! Men jag kan förstå frustrationen att bli avhängd efter bara några km. Inte kul inte! Men vem har sagt att man måste hänga med täten, hellre cykla i en grupp där man hänger med men ändå får ta i tycker jag. Det är just de som inte egentligen hänger med som är "farliga" för oss alla. Jag syftar på olycksrisken, vet ofta inte hur man beter sig i klungcykling samt gör oförutsedda manövrer när de börjar bli trötta utan att tänka på konsekvenserna... Därför jag i stort sett bestämt mig för att inte cykla motionslopp i sommar i alla fall inte före Vsm. Vore surt att krascha bort sig veckorna innan tävlingen. Händer en och annan faktiskt! Sen vare visst inte nått bättre i Gottne där det väl i stort sett bara är elitmotionärer på startlinjen. De borde i alla fall veta vad som gäller men inte då, oren cykling där också enligt min träningskompis som körde årets Gottne...

  SvaraRadera
 5. Grym träningsvecka Mats, bjuder på en espresso i morgon så du får ladda lite inför morgondagens pass. Räknar med att du ordnar ett bra tempolopp förbi Mockträsk nästa år. Glöm inte att ordna med ansökan i tid bara.
  /Fredrik

  SvaraRadera
 6. Har kontakt med Micke ang. Mockträsktempot detta blir nog bra!
  Tackar för espresson i förväg då Fredrik!
  Vi ses! :-)

  SvaraRadera