23 november 2013

Tacx Majorca Tour 2009 och en yxa!Valde att köra San Salvador turen som är 47,8 km. Den startar i S'Arenal och går genom Llucmajor-Porreres-Felantix till klostret uppe i San Salvador! Tuff klättring sista 5,3 kilometrarna!
Passet tog 1:26:28 jag snittade 288 watt(3,3 w/kg) 626 hm, snittpulsen på 132(79%), maxpuls 150(90%) och kadensen på 83 RPM!
Klättringen, 305 watt(3,5 w/kg) snittpulsen på 143(86%) och det var här jag nådde maxpuls 150(90%) kadensen i klättringen 84 RPM! Jag valde att växla ned å koncentrera mig på att klättra med hjärtat istället för benen... Phuhu! Det var riktigt tungt på slutet pep som ett barn när jag nått toppen helt totalt slut!!! Meen 1 minut senare återhämtad! Det är grymt att vara i så bra form fii fasen alltså!
Jag menar ena minuten kan man knappt andas ännu mindre prata, minuten efter hallå! ska vi börja köra då eller? Kroppen är vass när återhämtningen är så snabb, för vissa äre kört när de kommit så högt i puls och utmattning, de återhämtar sig inte på flera timmar. Men något ska väl vi som tränar dag ut å dag in ha till vår fördel va! ;-)Nå! När jag var klar med passet och fått dra i mig en recoverydrink så vare bara att kränga av sig de genomsvettiga, då menar jag så man kunde vrida ur dem svetten.... Uhh!!! Sätta på sig arbetskläder ut å hugga upp två lådor med ved till kaminen, vi hade fått oss grovklyven ved som behövde fördelas lite bättre. Jag visste att jag en dag skulle få nyttja min fiina klyvyxa nu var den dagen kommen! Det sista frun sa innan jag gick ut var: Hugg dig inte i benet gubben!!!
Å som ni vet så är ju en cyklist vääldigt rädd om sina ben yxan var inte i närheten av mina ben mission accomplished! Veden fint upplagd i vedlådan på bron och jag fick mig ett extra styrkepass med yxan!
För övrigt är just hugga ved på 48:e plats vad det gäller, 50 saker en man ska kunna före sin examen! :-)Nu frukost och återhämtning!

8 kommentarer:

 1. Jag håller med dig fullt ut. Återhämtningen säger otroligt mycket kring formen. Hur känns det en kort stund efter en tuff insats? Hur snabbt går pulsen ned när intensiteten sänks etc, är viktigt för denna bedömning.

  Som du säger, det är en otroligt trevlig känsla att känna att man är stark och återhämtar sig snabbt. Just nu är jag inte riktigt där, men jag vet hur det känns och då vill man dit igen.

  Roligt för din del.

  SvaraRadera
 2. En trevlig tur som jag provat på plats i Mallorca. I april ska vi bo i närheten av Arenal, så kanske blir det favorit i repris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När är ni där Tomas? Och vet du mer exakt var ni bor?
   Vi är ett gäng på plats 22/4 till 6/5

   Radera
  2. Tyvärr inte samma tid. Ett annat år hade det dock varit skoj att få lite utbyte, vilket skulle stimulera. Ni verkar ju också åka varje år, så kanske kommer nya chanser?

   Vi åker den 1-8 april och ska bo i Can Pastilla, Hotell Roc Linda

   Radera
  3. Då bor vi iaf på samma hotell :)
   Vi bodde där ifjol också så jag kan lugna er med att det är helt okej. T.o.m middagsbuffén är helt okej (ffa har de all-you-can-eat glassbuffé), så jag hoppas ni lagt till 20 kr/dag för halvpension.

   Ni åker ett seriösare datum än oss, men till nästa år ändrade vi fokus från "förlänga säsongen" till "varmt" :) Visst var det er vi träffade på Sa Calobra i våras?

   Radera
  4. Det stämmer bra att vi träffades där.

   Yes, vi har halvpension. Känns bra att det verkar vara ett bra val av hotell.

   Vi får hoppas er teori om varmt stämmer. Inte för att göra dig orolig, men det år vi hade sämst väder på Mallorca åkte vi i början av maj....

   Vi får se om vi träffar av varandra bättre 2015.

   Radera
 3. Ja du Tomas det är en adrenalinkick om någon :-)
  Soo sweet!
  Mallis! Ja få se om jag nånsin ska få uppleva det på plats.
  Men en tanke har slagit mig och det är att om jag skulle åka ned
  å köra på Mallis skulle jag få det svettigt mot alla er klätterspecialister...
  Väger just nu 88 och de i min närhet som ska dit i vår väger in runt 70-80 max!
  Jag inser att jag alltså ska prestera runt 400-500 watt för att hänga med i klättringarna... Ehhh! Omöjligt ju! Ett annat scenario är att man bara åker ned å njuter men då är man ju inte där för att träna liksom :-/
  Jaja den som lever får se...
  Här haru en länk till en almanacka där man kan plita in när man är på mallis! Det är runt ett 13-tal som skrivit in sig, skitbra om man vill cykla med andra ...
  http://doodle.com/nm3k45arsfccqv87

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men å andra sidan kan man säga att det ger mycket för träningen när man ska dra många kg uppför bergen.

   Själv är jag också alldeles för tung om det handlar om att vara snabbast uppför en backe på Mallis, men däremot ger det mycket för formen och för prestationen i Sverige. Helt klart märker jag att det finns cyklister jag cyklar om i Sverige som är tuffa att tas med på Mallis eller motsvarande.


   Jag är lång och precis som du säger är mitt mål att till säsong ligga på max 80, men det är lite jobb med detta. I morgon börjar en insats som ska leda mig lite närmre det målet.

   Radera