6 november 2013

Morgonpass

Jag körde ett 40 minuters pass innan frukosten imorse som planerat var, ska sen köra styrkepasset på gymmet innan jag cyklar hem i eftermiddag. På tal om cykla ja, dä va tungt in till jobbet imorse cirka 1dm blöt nysnö och sladdrigt värre försökte undvika hjulspåren för att slippa sladda omkring fixade det nästan men bara nästan uppe vid sporthallen sundis sa det svisch! Så låg plötsligt cykeln bredvid mig själv kröp jag omkring på alla fyra, gjorde en sköldpadda säger vi ;-)
Snabbt upp! Men tror ni inte det kom en cykelpendlare till på väg mot sjukhuset precis bakom mig, slog du dig? Ehh! Näää! Typiskt! :-/ Dock inga skador, landade mjukt och vigt som en katt ;-) På grund av föret gick det inte speciellt fort vilket ju var bra i och för sig :-)
Så jag kan väl säga att man var rejält blöt både på ut- och insidan när jag kom till jobbet...
Passet på trainern vart så här, 5 minuter uppvärmning därefter 30 minuter tempo å till sist 5 minuter nedvärmning!
30 minuter tempo: 334 watt(3,8 w/kg)! 78 RPM och 133(77%) i snittpuls det verkar ta tid att få igång kroppen på morgonen precis som förra gången skiljer det 25-30 watt i snitt på första halvan kontra andra delen av 30:an!

Morgonpasset 30 minuter tempo
Eftermiddagspass
Så ut ungefär så här när jag körde ja ta me tusan ;-)

Styrketräningen direkt efter jobbet 15:30, men det är en dåålig tid att träna i vårt lilla gym. Det är till att vänta på i stort sett varje redskap man ska använda. Det var många där idag men jag körde varierat så jag kunde ta nån annan station medans till exempel bänken var upptagen så till slut vart jag klar...
Det blev de vanliga övningarna, bänk, ben, axlar, mage eller core som det heter några armövningar och så roddmaskinen 2000m. Så nu är även 45 minuter styrke inräknad i veckans övningar.
Ett styrkepass kvar denna vecka det kommer garanterat bli på fredags morgon, jag orkar inte vänta på alla redskap samt att det blir en himla oordning bland så många faktiskt, det lämnas vikter lite här å där... Nää tacka vet jag morgonpass där man får vara lite som eljest! ;-)

5 kommentarer:

 1. Ahh! Ingen fara i det här väglaget så går det inte mycket snabbare än att gå... Man vågar inte trycka på! Så faller man nu så äre bara sårad stolhet som gör ont inte annat :-)

  SvaraRadera
 2. Aha, så du kör en lägre cykel så här på vintern så du inte faller så högt :-)
  Annars trodde jag det var själva fallhöjden och inte farten som gjorde skadorna då man möter asfalten (om man bortser från asfaltexemen alltså)
  Ni är modiga ni som cykelpendlar, jag skulle då aldrig våga, tänk lägga sig på vägen helt plötsligt då en bil just ska passera och så blir man överkörd, för risken finns absolut.

  SvaraRadera
 3. Då förstår jag hur du tänker, nu är det så att när jag övergår till vintercykling eller jobbpendlingen så cyklar jag cykel- och gångvägar hele vägen fram till sjukhuset så det finns bara risk för att bli överkörd av annan cyklist eller fotgängare med i bilden. Som du själv säger: Skulle inte våga hoja på en trafikerad bilväg med risken för att gå omkull och hamna under bilen. Det skulle garanterat sluta illa...

  SvaraRadera
 4. Tänker på läkarna Röding och Björk tror jag den andra heter de cyklar ju till sjukhuset ibland med sina lvg-crossar efter 97:an???
  Det är stoora risker de tar, skulle aldrig våga!

  SvaraRadera