1 november 2013

Good morgon världen!Ja jag var uppe med tuppen, drog i mig en morgonfika cyklade till jobbet!
In på gymmet, 45 minuter senare var jag klar med veckans sista styrkepass. Knäböj, vadpress, benpress, lats, core och armar. Nu återstår ett 40 minuters cykelpass på trainern... Det kan bli blodigt men jag är förberedd, första hjälpen kitet finns inom räckvidd såå ;-)

Åh hallå been! Där var ni ju ;-)
Smaskade på med 30 minuter tempo efter 5 minuters uppvärmning å avslutade efter tempot med 5 minuter nedvärmning... Dessa 30 minuter gick enligt följande: 345 watt(4,0 w/kg) 137,1(80%) i snittpuls 154(89%) maxpuls och 85 RPM i kadens! I det stora hela en lyckad tillställning ingen spydde ;-)
Jag kan dock säga att det inte var lätt, absolut inte. Ser att jag kom igång en anings aning efter cirka 14 minuter på 30:an där stiger effekten från 326 till 358 i snitt! Så detta pekar mer och mer mot hur viktigt det är med en ordentlig uppvärmning inför tempoloppen annars ger man bort massor med effekt och därmed också tiiiid...
Å det vill vi ju inte nä :-/
Sen kan man ju alltid undra hur jag på samma djäkla trainer med samma djäkla inställningar och samma djäkla ben kör starkare på en 30:a än på fyrorna jag körde igår. Finns säkert nån bra förklaring på det också :-)


Nu äre helg, själv ska jag bara ta det lilla lugna efter en jobbvecka som inte går av för hackor alltså. Men nu verkar vi vara på rätt köl igen så det blir förhoppningsvis lugnare vad det lider. Träningsmässigt, perfekt! Jag ligger precis där jag ska ligga så här års en aning låågt men inget som oroar. Formen ska inte vara på topp förrän nån gång nästa sommar dit är det som bekant några månader :-)
Mina träningstimmar enligt planering ligger runt 7-9 timmar lite beroende på...
Denna vecka verkar det bli runt 9 faktiskt förra veckan vare 6,5.

5 kommentarer:

 1. En riktigt effektmätare råder bot på den glädjen

  SvaraRadera
 2. ???
  Ingen aning om vad du pratar om... Jag har sagt tidigare det spelar ingen roll vad wattmätaren visar så länge den visar samma (enligt dig) felaktiga wattvärden mot min träning... Så länge jag fortsätter utveckla mer watt så blir jag starkare bättre...
  Vad du än tjatar om dina wattmätare Stefan! Basta!!!

  SvaraRadera
 3. Förstå mig fel, självklart blir du starkare, klart mycket starkare, konstigt vore ju annat som du går an och tränar ju :-) det är ju bara titta på resultaten från år till år, svart på vitt liksom.
  Men du har ju själv tveksamheter ang tillförlitligheten i texten ovan. Det säger ju sunda förnuftet att du kan ju inte köra med mer effekt på 30min än på 4min, antingen gör du nåt verkligt fel i ditt träningsupplägg eller så får du ta effekten med stor nypa salt. Att sen "lita" på stravas effekt är ju som att försöka mäta sprängstgen i en fingerborg, lika tillförlitiligt.
  Vore jag dig och i den stora tid och gaist du lägger ner så är en riktigt effektmätare en otrolig bra investering för att träna som du läst och följer, för mig som tränar som en mes så är effektmätaren ändå guld värd, vad skulle den liksom inte bli för dig då.
  Så krossa spargrisen och investera, det blir din bästa affär ever (i cykel sammanhang).
  Du hittar ingen cyklist i nordeuropa (med effektmätare) som inte kommer hålla med vad jag förklarat just nyss

  SvaraRadera
 4. Jag raljerar över din tvekan om tacxen :-)
  Jag tvekar inte, den visar runt 5-10 % fel det är jag säker på. Meen den visar alltid rätt för mig så att säga eftersom jag är noga med bromskalibreringen och däcktryck!
  Så jämförelsen fungerar sen så kan man inte jämföra sina watt med andras watt! Stravas watt är som upp å ner, ner å upp! Men för mig en kul grej så länge jag cyklade MTB! En kul grej som sagt!

  SvaraRadera
 5. Naj självklart inte mäta mot andra, det är ju vikt, styrkor svagheter osv osv som sätter parametrarna.
  Det som jag ser som en svaghet i TACX:en är ju som du skriver att du kör 30min på samma effekt som 4min, DET min vän kan jag lova dig att med en effektmätare monterad så kommer det skilja kopiöst emellan dessa två, kanske så mycket som 50-60w för dig. Nu är jag förmodligen en dålig värdemätare, men för mig så skiljer det då massor, säg 4*4min just nu körs på kanske 325 (har inte kört på länge, men jag gissar). 1*30 skulle jag kanske kunna pressa till 260w med en bra dag, förmodligen 250. Det blir en skillnad på 75w.
  Så gör din bästa investering nånsin, köp en effektmätare, du kommer sen undra varje pass, hur du kunnat vara utan tidigare :-)

  SvaraRadera