15 november 2013

En massa en minutare och några tolvor!

Jag kände verkligen för att dra till med något riktigt riktigt tungt efter dagens och gårdagens ätande och sittande... Man blir som däst eller hur man nu ska förklara det hela... Drack nån sportdryck igår kväll dessutom i trevliga arbetskamraters sällskap så inget ont om det men men... Kändes verkligen i kroppen att jag var tvungen att ta igen det idag. Både det då och att sitta still hela dan å äta däremellan kändes ehh jobbigt faktiskt! Drog hem något tidigare idag, bytte om och så efter en längre uppvärmning på 15 minuter drog jag till med 12x1 minuters intervaller. Körde 1 minut på 1 minut vila x 12!
Försökte hålla mig runt 400 watt till att börja med för att på de tre sista ettorna köra all out effort!! Djävlar i mig hjärnet! Å så blev det sista intervallen vare nära det gjorde så ini h-vete ONT! Jag var såå fruktansvärt nära att spy... Utan hink å allt ;-) För övrigt maxpulsade jag de tre sista intervallerna så här 157(91%), 156(90%) och 160(93%) BPM! De var vidrigt jobbiga de tre sista, jag gav precis allt det ser man också i tabellen nedan inte att leka med... Så efter en kortare återhämtning drog jag igång 3x12 minutarna här vilade jag 3 minuter mellan varje intervall! De körde jag mer moderat än vanligt, dvs jag valde att ligga rätt i tempo än att kolla watten för jag var ganska mör nu, fick trots allt till det bra men orkade givetvis inte köra på max en gång till! Fruktansvärt bra pass, mee like ;-)
En fundering jag har är att jag nog har satt för hög maxpuls, skulle jag ha den maxpuls som jag uppnådde på fystestet förra hösten så skulle mina tre sista minutare istället vara, 157(96%), 156(95%) och 160(98%)!
Det känns som att dessa pulsvärden mer motsvarar den upplevda ansträningen faktiskt! Så jag har precis ställt om mitt maxpulsvärde i mina träningsprogram.

1 timme 40 minuter
12x1 min + 3x12 min intervaller (omräknad tabell efter sänkt maxpuls)


Update!
Man kan lugnt konstatera att passet känns i benen, jisses!
Jag är så stum i benen efter träningen så benen känns som telefonstolpar! Hehehe!


10 kommentarer:

 1. Jädrar i min låda vad imponerande. Bland det värre jag skådat.

  Du är en bra inspiration att sikta uppåt. Även om ett sådant här pass ligger extremt långt borta i horisonten för min del.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja om jag inspirerar någon till att lyfta sig ett eller flera snäpp i sin träning så blir jag glad. Därför bla som jag skriver faktiskt! Tycker det är skitkul helt enkelt!
  Först träna sen analysera... Är en ren bonus om nån läser det jag skriver ned å att ni sen blir inspirerade att träna hårdare, bättre är ju bara kanon!
  Om du vill ha inspiration kolla in följande amerikanska sajt! Han har tyvärr inte producerat nått på ett tag men det finns massor med actionfilmer från hans tävlingscykling.
  http://chavezcycling.com
  Jag har sett alla! :-) Dock får du ha överseende med musiken den är riktigt störande i mitt tycke men filmerna är grymt inspirerande när man behöver få lite injektioner.
  Ja sen även Toronto Donut Ride, snubben har filmat och mixat en massa cykeldata i filmerna...
  http://www.youtube.com/results?search_query=toronto+donut+ride+2011&sm=3
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker precis som du. Det är mycket för min skull jag skriver, då jag gillar analys och reflektion av vad jag gör. Det blir också tydligare både vad gäller framsteg och motgångar. Självklart är det roligt när andra läser och i bästa fall inspireras.

   Tack för tipsen på filmer etc. Jag ska kolla på det.

   Radera
 3. Hej där. Jag har följt din blogg i några veckor nu och blir så konfunderad över dina till synes låga pulsvärden om jag jämför med mig själv. På din 1-minuters all out effort låg du som högst på 93% av maxpuls. Jag själv däremot kan nog ligga uppemot 15 minuter på 93% av maxpuls. Och vid dina längre intervaller runt 20 minuter ligger du på 80% eller där omkring vilket jag lätt håller i över en timma. Är du säker på att du utgår ifrån en korrekt angiven maxpuls? Kanske är det mina värden som är fel eller så är människor bara olika helt enkelt. Tack för intressant läsning i alla fall och kör hårt!

  SvaraRadera
 4. Tja du! Jag har sett att jag har väldigt svårt att komma upp i puls även på tempoloppen. Precis som på trainern ligger jag på mina bästa tempolopp runt 90-94% men oftast runt 85%. Kan bero på min allergi som gör att mina bronker är trängre och gör att jag faktiskt inte kan syresätta optimalt! Gjorde en utredning på det när jag var 16 och då konstaterades att jag har trånga bronker, vilket motverkar maximal syresättning. Kanske måste jag börja medicinera med bronkitvidgande medicin. Fick faktiskt använda det när jag var aktiv i annan idrott som tonåring, vill minnas att det var en djäkla skillnad... Kan vara att det enstaka tillfället i somras som gav min nya maxpuls var ett felaktigt värde. Återstår att fundera på.
  Kul att du läser bloggen dock! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också sett dina "låga" pulstal, och funderat hur det är möjligt att alstra så mycket kraft med den pulsen. Om det är som du säger att du inte får ut allt utifrån allergi etc, då är det extra imponerande att du trots detta är så väldigt stark, och dessutom så tidigt på försäsongen.

   Radera
 5. Där ser man ja! Men trånga bronker verkar ju inte hindra dig ifrån att pressa ur dig imponerande watt i alla fall. Där ligger jag klart i lä haha.

  SvaraRadera
 6. Ah jag vet inte! Kan vara så att jag delvis överskattar maxpulsen en aning från ett enstaka tillfälle i somras. Jag har alltid haft rätt låg maxpuls å nu ligger den nånstans runt 165-175. Var faktiskt en läkare som tyckte jag skulle börja med bronkitvidgande medicin som dessutom inte är dopingklassad. Jag vet faktiskt inte. Är väl nått sånt hon Marit Björgen tar för att kunna träna till 100%!

  SvaraRadera
 7. Skulle jag tex sätta maxpulsen från fystesten förra hösten så skulle min maxpuls idag varit på 97,5%!
  ;-)
  Kanske mer rimligt med tanke på att det verkligen var max på sista 1:an!

  SvaraRadera
 8. Ja det låter faktiskt mer rimligt. Men det spelar ju egentligen ingen roll så länge man använder sig av samma varje gång och vet vart man brukar kunna ligga.

  SvaraRadera