17 november 2013

Avslutningsvis ett tempopass

Efter gårdagens lugna träning var det så dags för ett 30 km tempo. Jag valde denna gång att ta en riktigt låång uppvärmning närmare bestämt 40 minuter innan det så var dags för 30 km tempo...
Känsla i benen var sådär inte mer så att jag bestämde redan under uppvärmningen att lägga mig på högre kadens än vanligt! Så här gick milarna puls och kadensmässigt:
1:a milen, 147(89%) / 96RPM
2:a milen, 151(91%) / 96 RPM
3:e milen, 153(93%) / 96 RPM
Som synes så vare för mig en väldigt hög kadens brukar normalt ligga på låga 80:or!
Hela 30 km tempot körde jag på 40:28, 351 watt(4 w/kg), 150(91 %) i snittpuls och 164(99%) maxpuls samt 96 RPM i snittkadens!
Verkar som jag gjorde rätt när jag ställde om maxpulsen några slag! Den där Challe hade nog rätt att det var rätt låga pulsvärden överlag! Men faktum kvarstår jag har alltid haft svårare att kunna syresätta ordenligt pga mina bronker, gjorde en spirometer test, maximal utandning i ett rör ni vet. Fick ett väldigt (för mig) lågt värde runt 3.0 nånting, borde med mina tränade lungor uppnå runt 4-5 men inte då... Bronkerna... Funderar på att ta upp det med min läkare. Mmm!
Upplevd ansträngning enligt Borgskalan 20, maximalt  ansträngande! Något jobbigt om vi säger så!

Hela passet med uppvärmning, 30km tempo och nedvärmning
Kan konstatera att det är en helt annan sak att köra på hög kadens kontra låg där man mer använder benmuskler än hjärtmuskeln! Det var tuungt, rejält tungt! Jag var på gnällen att avbryta efter 24 km någonting det var något så vidrigt jobbigt just där ser också att det var där jag hade min djupaste svacka!
Men då tänkte jag att det är just det här som definierar mig som tävlingscyklist, övervinn smärtan eller börja med schack liksom! Ursäkta alla schackspelare men ni fattar säker vad jag menar... ;-)
Så återigen ska man bli bra i tempo såå gör det ONT nå så så ini H-VETE!!! Finns inga andra vägar helt enkelt! Bara acceptera och gå vidare.
Men jag börjar närma mig 40:an nu. Förra säsongen var jag något längre ifrån på trainern, tycker mig minnas att det handlade om närmare 1 minut till och det är mycket det kan jag intyga!
Nå nu rast å vila, så är det första vecka i basträningsperioden som står för dörren, jag öppnar den nyfiket å gluttar in. Vi ses hörrni :-)
Träna på nu!
3 kommentarer:

 1. Fortsätter du med sådana här kvalitetspass har du snart knäckt 40 minuter. Det är nog läge att ganska snart tänka ut nya målsättningar....

  SvaraRadera
 2. Mmm" Det har jag redan, når jag 40 minuter så lägger jag på mer belastning bara! Som sagt det är en sak att fixa 3milen på 40 minuter på trainern en helt annan där ute :-)
  Så den dan jag cyklar under 40 blire mer slope! Som sagt det blir inte lättare bara mer jobbigt ju bättre tränad man blir men säg det inte till någon bara... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar. Ska inte berätta för någon...

   Radera