16 oktober 2013

Nuu vare kallt om man säger såFrisk luft ja meen...
Mmm! -1 grad men jag bestämde mig för att cykla ändå. Var till och med -1,6 när jag klev av hojen vid sjukhuset, jag har ju ett bra lyse framtill massor med lumen så jag såg alla isfläckar å då menar jag alla isfläckar de var många... Klarade mig hela vägen till jobbet men är det lika kallt resten av veckan så var detta sista utomhuspasset för i höst/vinter!
Körde det kyliga morgonpasset enligt strava på, 12,8 km, 33:16, 23,1 km/h, 207 watt(2,4 w/kg) med snittpulsen på 118(68%) och kadensen 78 RPM! Körde som synes ganska lugnt, det var inte att tänka på annat trots fyra lager säger det igen fyra lager på överkroppen så gick det inte att gå över 25 km/h då drog det rakt igenom allt jacka, tröjor och underställ... :-(
Dock så räknar jag denna vecka som rekordvecka!!!! :-)
*** Vecka 42 ***


Så långt in på hösten har gubben aldrig varit igång med utomhus träningen på hoj så skoj ;-) Grejen är att när man inte kan köra hårt ute så äre ingen större ide att ligga på MTB:n utan bättre att gå över till trainern för kvalitetspass! Ehh ja eller en önskan om att det är kvalite på det man kör ;-)Å hem gick det något snabbare som det nästan alltid gör, måste ha nått med hemlängtan att göra ;-) I alla fall det blev som följer, 15,2 km på exakt 36 minuter! Strava tyckte jag snittade 240 watt(2,7 w/kg) igen... Snittade 25,3 km/h och hade 121(70%) i puls, kadensen på 82 RPM!
Det var det passet, återstår att se om jag kör imorgon också eller om det blir trainer får inte vara kallare då viker jag ned mig har ju inte hela arsenalen som Håkan räknade upp :-)
Jo detta pass kan man kalla recovery spin! Enligt planering :-)
Hemåt det bär!

5 kommentarer:

 1. Ja nu börjar det bli friskt ute :-)
  El-sulor, vinterskor, neoprenöverdrag då klarar man fötterna.
  Vinterinsats i hjälmen, Balaclava av windstopper och ett par större glasögon med orange eller klarglas då fixar man ansiktet.
  Tumhandskar eller trefingerhandskar för händerna.
  Övriga kroppen vindtätt med flerlager principen under så är det inga problem fast det skulle vara dryga 10 minus.

  ...men det tar en kvart att klä på sig allt
  /Håkan

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Tack Håkan det var bäst denna vecka! Nu inser jag att jag är verkligen en rookie va det gäller vintercykling... Av det du räknar upp har jag bara en ehh hjälm... Sen vanliga täckbyxor och en svinbra täckjacka med hood å grejer när det är kallt men inget man använder sig av när man ska träna... Såå jag får minus på allt!
  Som sagt tack för tipset Håkan! Jag tror det tar mer än en kvart till och med ;-)
  Så jag håller mig nog till trainern fortsättningsvis också men nu inser jag varför jag fryser så förbannat... Hahaha!!!

  SvaraRadera
 3. Å jag som tycker jag är frusen utav mig, men inser nu att det är jag ju inte alls. vid 0 grader så har jag ett tunt underställ och en jacka. Tights på benen, tunn hjälmluva och skidhandskar (längdåkning), skoöverdrag på sommarskorna. Thats it. Men ska jag nu cykla då det är många minus blir det förstås mer kläder och kanske vinterskorna också :-)
  Tycker utecyklingen ger mer hårdhet, på trainer blir det mer åt Vo2 håller enbart. Så helt perfekt för mig just nu och lägga en bra grund, det var det många år sen jag pysslade med

  SvaraRadera
 4. Uhh! Ni spelar i en annan division pojkar jag ger mig! ;-)
  Själv går jag in i mitt garage å piskar mig med intervaller å annat smått å gott!

  SvaraRadera
 5. Ja, det gäller att hitta sitt "Kall" om man säger så :-)
  /Håkan

  SvaraRadera