14 oktober 2013

40 minuters fullständig utmaning till fullständig utmattning


Valde trainern idag, körde inget träningspass till jobbet.
Så att det blev att fatta kärleken till trainern när jag kommit hem från jobbet. Satte igång med 10 minuter uppvärmning därefter var planen 40 minuter tempo...
Å så blev det! Jag drog igång 40 minuters blocket med motstridiga känslor. Redan efter 3 minuter tyckte knoppen och kroppen att: DU NUUU RÄCKER DET!
Faan så tungt! Det var något fruktansvärt vad det gjorde ont idag då :-(
Det är då som min instinkt eller vad jag nu ska kalla den slår till, men du vi kör en tia så ser vi var vi är då. Ok säger knoppen men inte en meter längre. Tian kommer nu säger min instinkt kör på till vi kört en tjuga så kan du ta 5 minuters vila å köra en tjuga till på det! Äru galen, tycker benen som blandat sig i diskussionen vid det här laget! ALDRIG...
Amen då fortsätter vi till 30 körda så får ni väl lägga av bäst ni vill! Men väl där då tar jag själv över å säger att HTFU haru fixat 30-31 minuter av 40 så äre ju mindre än en tia kvar klart vi ska köra 40!
Sen med två minuter kvar går jag all out, fattar ni? The whole caboodle, der ganze Kram eller tutta la baracca ;-) Det svartnar för ögonen men all out! Det är också här som min maxpuls kommer 157(91%)
Men fortfarande så är det för mig en gåta hur man pallar för det är nått vidrigt tungt just när man dragit igång 40 minuters blocket!? Man orkar helt klart mycket mer än man tror enormt mycket mer! Men det behövs även en psykisk träning för klara smärtan som jag precis försökt beskriva... Det tar tid att komma dit både fysiskt och psykiskt!
Nå så här blev det: 40 minuter, 143(82,5%) och maxpuls 157(91%), kadensen på 80 RPM och effekten blev nått grymt grymma 362 watt(4,2 w/kg) :-))
Jag kan inte vara annat än supernöjd med det! Mee like!

40 min tempo

Jag är övertygad om att en hyfsat vältränad individ som dock inte cyklat så mycket inte skulle klara speciellt många minuter på dessa watt garanterat! Om inte annat skulle hen ge upp bara på grund av smärtan man känner under hela intervallen! Vi cyklister är verkligen ena asketer... Vi sitter på våra hojar å trainers å försöker komma fram till den ultimata träningen för att bli bäst om en sisådär 8-9 månader i bästa fall ;-)
Som Anders sa: det finns inga hemligheter den som tränar mest vinner! ;-)

3 kommentarer:

 1. Bra kört.
  Jag är också rätt nöjd, riktigt nöjd, om vi bortser från effekten, MEN pulsen, ett trendbrott äntligen på att ta ut sig på en cyklel, orsak och verkan hoppas jag. Du kan läsa mer på dagens inlägg på ett känt ställe :)

  SvaraRadera
 2. Brutalt simpel! ;-)
  Inga finesser här inte...
  Träna, träna ååå träna liite till...

  SvaraRadera