14 augusti 2018

Ja jisses!!!

Ja jag skrev ju att jag bytt både däck och slang innan jag så småningom gick och la mig igårkväll. Så imorse när vi klivit upp för att fika och ta oss till jobbet så gick jag i cykelkläder ut till brevlådan för att hämta morgontidningen å när jag passerade linjehojen i garaget kollade jag bakdäcket och till min bestörtning så upptäckte jag att det var punktering igen!! Va faan liksom! Lämnade över tidningen till frun och gick ner i garaget igen byte av slang pumpa upp däcket igen å när jag står å ska skruva fast bakhjulet så hör jag hur det pyser från däcket igen, ja punktering igen... Men för helvete!
Loss med hjulet nu synade jag däcket ut- och invändigt för elfte gången och hittade förvisso ett litet litet hål i däcket men inget som skulle orsakat den senaste punkan i och med att hjulet inte varit i rull en mm ännu så något annat måste vara orsak till alla punkteringar det kändes som att fälgbandet från originalhjulen som följde med hojen vid köpet var lite för breda så jag valde att byta från 20 mm till 16 mm. Noga med att sätta det ordentligt och i med en ny slang, igen... Pumpa och se nu hände inget tråkigt. Men nu var jag sen så det vart till att hoja till jobbet utan frukost i stort sett hann få i mig en banan. Återstår att se om jag fixat det eller om problemet kvarstår i så fall vete fan vad det ska vara men jag tror det är ok nu. Så morgonpasset till jobbet vart inte längre än 6 km men det är ok eftersom jag ju ska racea ikväll, sista rekordmilen ska köras i Hemmingsmark då väderprognosen vid tidpunkten för racet är 13 grader och mulet kyligt med andra ord, brr! Det var för övrigt inte speciellt varm nu imorse 9 grader säger termometern. Snart nere i kylskåpstemperatur... Suck!
En lite förvarning dock har nyst både igår och idag en del redan antingen allergi eller så är det en förkylning på g. Hoppas verkligen inte det för då blire inget race ikväll!

Update!

Jå så vare till att byta batteri i Garmin Vector 2S pedalerna som varnade för låg batterispänning. Sagt å gjort fram med ett nytt RS2032 batteri och skruva upp poden har den i handen och lirkar försiktigt ut batteriet då kommer till min förskräckelse även connector-plattan med?!?! Som om det inte räckte med teknikstrul i sommar... Mmm har försökt sätta tillbaka plattan men inte då det är strömlöst i poden alltså inga effektpedaler på Vengen. Jag har precis gjort en returförfrågan till Wiggle där jag köpte pedalerna blir alltså att skicka tillbaka dem :-(
Får helt enkelt bara cykla på då... Suck! Den här sommaren alltså massor med värme men också massor massor med teknikstrul för egen del, tror fan inte jag varit med om dess like alltså å det med nya grejer nytt powertaphjul där Jorma byggt ett nytt hjul med en ny fälg-kaputt(lager eller axel som är trasig), originalhjul-kaputt(lite oklart vad som är trasigt men de låter grymt illa lager/axel), vevparti-kaputt, bakväxel-kaputt bakre växelvajern-kaputt å så nudå de nya Vectorpedalerna-kaputt! Det kan man kalla för en prövning det. Tror jag går i ide nu fan också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar