2 oktober 2016

Hoppla hejsan!

Eller nått sånt! :-/
Dagens tur började ju bra utanför garagedörren när det sa pang i bakdäcket! Va!!! Jodå punktering, jajemen bara så där... In snabbt av med bakhjulet in i garaget klä av sig halvvägs för att inte svettas ihjäl! Jodå ett stooort hål kunde jag konstatera så jag tog reservslangen som jag lagat i somras efter punkan på Alevägen. Snabbt pumpa japp det håller montera tillbaks hjulet, klä på sig å så igång då!

Solodistans
Klart.se sa västlig vind 4-9 m/s verkligheten sa nord/nordväslig vind hur många m/s som helst hmmm! Jättekul!  Bara bita ihop upp till sjukhuset ut på 97:an uppe vid fartkameran mötte jag en cyklist som jag tror vad en CK Sävast men vem vet jag inte. Dock så kommer jag ihåg honom för han cyklade med cykeltröja med möjligen armvärmare och vindväst samt bara ben, alltså bara vanliga bibs inget annat!!! Holy diver! Hehehe! Hårding eller så fryser han inte lika lät som en annan... Jag fortsatte utefter Gamla Sävastvägen upp till Sävast vidare över dammbron och därifrån upp till Rödbersfortet! Jag till och med körde backen 2 gånger för att verkligen vara säker på att ha kört den! Länge sedan måste jag säga, men nu hände det riktigt nöjd med den backträningen. Första gången upp hade jag 4:08 299 Watt(3,53 w/kg) 133(81%) BPM då körde jag på lilla klingan fram dvs 36:an och anpassade klättringen med bakväxeln. Andra gången bestämde jag mig för att ligga kvar på stora klinga fram dvs 52 och då blev det följdaktligen 28 bak, då hade jag 4:06 306 Watt(3,62 w/kg) å faktiskt lägre puls 130(79%) BPM det kan jag bara förklara med att jag i och med högre effekt gick mer på muskelkraft än hjärta! Ja sedan vidare Mockträskvägen till Selet! I Selet vänster nedför backen på väg mot Avan då fick jag genomslag i bakdäcket vid ett litet litet gupp!?!? Alla cyklister vet vad det betyder, liiiite luft i bakdäcket! Jodå! Fanskapet läckte! Shit! Orka börja grisa och byta slang igen till den som är i sadelväskan... Neee jag valde att stanna några gånger för att pumpa upp tryck med handpumpen istället och i Avan tog jag färjan över till Norra Sunderbyn pumpade för sista gången en skvätt luft och hojade hem. Sista kurvan in på kvarteret vårt så vare på håret att däcket kavlade av fälgen kände jag uppps!!! Nära en omkullkörning där men tog mig hem utan skador på vare sig fälg eller mig...
Hemma ett snabbt ombyte till mekkläder av med bakhjulet igen, pumpa upp slangen kolla... Hmmm jodå det läckte en anings aning i den lagning jag gjort höll inte riktigt tätt. Summa sumarum, inte använda punkterade slangar ersätt ALLTID med nytt!!! Nuu gjorde jag det! I och med denna punka så är sommarens punkteringar uppe i 3 totalt! Första fick jag när jag körde lagtempot med CK Sävast vi var utefter Alevägen när jag träffade ett potthål med bakhjulet och fickgenomslagspunktering. Den andra kom i juli månad när jag var på väg ut på tempoträning med tempohojen, precis passerade sjukhuset för att gå ut på 97:an och köra tempomilen upp till Sävastkorsningen. Någonstans runt utfarten vid sjukhuset körde jag på en vass stendjävel jag inte såg och pang genomslagspunka nr2 för sommaren var ett faktum! Å nu då den tredje på väg ut från garaget! Alltså den funderar jag fortfarande på??? En reva på sidan av slangen inte riktigt på slitbanan utan vid sidan av hur då undrar jag, ledde ju hojen satt inte ens på den???? Ungefär lika logiskt som när jag fått punkteringar på trainerhojen i trainern. Någon som vet, utmattning kanske. Men ok veckan till ända nu och det nya träningsåret inlett!
Med tanke på att jag ville försöka nå 50 timmars målet för månaden så har de sista 2 veckorna i september verkligen varit hårda, jag kände faktiskt av det idag. Har dessutom hållit i träningen de sista 2 dagarna som inte tillhörde september månad men de gav en bra början på oktober månad. Det blev 17:39:57 och 530,00 km första hårda veckan samt 16:35:56 och 547,27 km den andra vilket total blir 34:15:53 i tid och 1077.27 km!!!
Kroppen är trött helt enkelt slutkörd så nu blire vila sanna mina ord, i morgon i alla fall sedan får jag se.

De senaste 2 veckorna
Efter första klättringen upp till Rödbergsfortet så stannade jag faktiskt till och tog några bilder så varsågod!

5 kommentarer:

 1. Trist med punka. Tur det löste sig. Hårigt i kortbyxor idag 👍

  SvaraRadera
 2. Kan man lugnt säga! Hårigt var ordet, han var ju rejält skäggig så han kanske hade just det håriga ben, egen päls! ;-)

  SvaraRadera
 3. Kan vara så 😄 Gillar inte att frysa 😬

  SvaraRadera
 4. intressant att det alltså finns lagningslappar att köpa, eller hade du kvar sen förra årtusendet? :-)

  SvaraRadera
 5. Hehe! Jag är gammalmodig å dumsnål. Fast inte nu längre lär så länge man lever... Faktum är att jag senaste åren satt nya slangar när jag bytt men denna hängde så snyggt där vid mekstället, jag lagade i somras vid ett sinnessvagt tillfälle... Gör inte om det! ;-)

  SvaraRadera