20 januari 2015

Shifting hill climbs + high RPM intervals

Ujujuj! Vet inte vilket som var svettigast eller jo det vet jag. Shifting hill climbs var jobbiga riktigt jobbiga men high RPM intervals var ännu värre.

Hill climbs + high RPM intervals

Jag kom inte riktigt rätt i shifting hill climbs intervallerna men det var första gången jag körde den här varianten. Har noterat och vet nu hur jag kör nästa gång. Något tyngre växel på hill climb intervallen så blire bra. Ska prova ligga på 53/14 nästa gång. Så blir intervallerna ännu jobbigare än de redan var rent av svinjobbiga!
Nå efter 59 minuter startade high RPM intervals de går till som följer, 1 min 80 RPM, 1 min 90 RPM och sista minuten på 3 minuters intervallen 100 RPM. 3 minuter vila på 90 RPM valfri lättare växel. Därefter nästa 3 minutare nu 90, 100 och 110 RPM. På det 3 minuters vila sedan 3 en minutare på 95, 105 och 115 RPM! Nu börjar det kännas rejält! Vila 3 minuter sedan på med sista trean på 100, 110 och 120 RPM! Rent av vidrigt jobbigt!!! Växel lägena på dessa treor var om jag börjar med den första 53/14, därefter 53/15 sedan 53/16 och sist men inte minst 53/17! Hade 153(90%) bpm i maxpuls på sista trean så nog vare jobbigt allt!
Motståndet sköttes av taxc:en eftersom jag programmerat in banan BRH 6 Hill Climbing!
Så lätt den sätter då motståndet det enda man själva håller reda på är växlar och vilan! :-)


Som synes rätt jobbig bana den går inte av för hackor.

4 kommentarer:

 1. Bra pass. Vad bedömer du att du har för maxpuls? Intressant att veta utifrån var du lägger dessa intervaller.

  SvaraRadera
 2. 170 slag är vad min kropp förmår numera att prestera i maxpuls.
  Har noterat 174 slag vid en Luleå CK träning för en massa år sedan då vi låg på uppför backen till Selet. Jag försökte hänga med han som då ledde träningen. Det var så det svartnade för ögonen. Nu är 170 vad jag vid två tillfällen lyckats skrämma upp pulsen i!
  Jag tror det stämmer ganska bra med verkligheten.
  Fast i detta fallet ska du inte gå efter pulsen utan effektzon 4-5 på klättringarna och runt 50-60 i kadens! Jag ligger rätt i effektzon men för högt i kadens. Därav min kommentar om passet att jag ska köra nästa pass på något tyngre växel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var för övrigt väldigt hög effekt du kunde hålla under tre minuter på den tuffaste intervallen.

   Radera
  2. Mmm! Övningen syftar till att stärka din uthållighet samt ge dig styrka (lååg kadens är nyckelordet det är därför jag ska ner lite till i kadens). Förbättrar också din klättringsförmåga eftersom du blir starkare, uthålligare. Jag känner redan att jag blivit en bättre klättrare ;-)
   Sista klätterintervallen snittade jag ganska exakt 320 watt!
   Sista high RPM intervallen låg jag på 350 watt sista minuten det var på 120 RPM i kadens sved som faan i benen...

   Radera