25 december 2014

Tjugor på jultallriken

Mmm så gott! Tjugor som jag har längtat N O T! ;-)
Två till antalet vidriga som väntat var, chocken var näst intill obeskrivlig när jag efter 15 minuters uppvärmning på knappa 200 snittwatt som kändes bara de rejält drog igång första tjugan! En rent obeskrivlig smärta spred sig från benen vidare upp i magen, armarna å inte minst skallen som hela tiden skrek i vild förtvivlan sluta sluta!
Men inte fasen slutade gubbskrället nää han fortsatte hela tjugan ut!
Sen vila fem jaa FEM hela minuter innan nästa intervall som omöjligt kan ha kommit efter fem minuter snarare runt 40 -  50 sekunder klockan måste ha visat fel big time! ;-)
Andra tjugan gick jag in i överlevnads mode fanns inget annat att gör annars skulle jag inte klara mig levande igenom den. Ahh! Det gick.

Juldags tjugor!
Målbilden för tjugorna var 300 watt i snitt jag kämpade mig till 312 watt(3,5 w/kg) å då menar jag verkligen kämpade! Bara det får ändå anses vara klart godkänt! Med tanke på att jag åter en gång påminner om att jag kalibrerat ned effektmätaren i tacxen! Jag ger mig själv en klapp på axeln å stapplar in i duschen!
Min återhämtning är fruktansvärt snabb efter nedvärmningen var jag redo för exakt 23 minuter styrketräning på hemgymmet! Inte illa så med facit i hand en riktigt riktigt bra träning idag på juldagen efter gårdagens frossa i julmat och godis! Å jaa jag har frossat det erkänner jag. Dagens träningspass var mer än välbehövligt kan jag konstatera...

Juldagspass på trainern
Imorgon annandag jul är det något helt annat på tapeten enligt träningsplaneringen nämligen form sprints! Till dessa är jag dock liite kluven jag och Freddan har haft diskussioner i huruvida dessa intervaller är nyttiga för mig eller närmare bestämt mina ljumskar?!?!?! Såå jag vet inte kanske kanske jag drar ut på ett pass om det inte är föör kallt imorgon men till Rekorddubben blir det inte bilen är nämligen bokad av övriga familjen så jag tar mig inte dit. Dessutom ser det ut som det ska bli mildare klart.se har lovat runt -7 grader mitt dagen så tanken finns men det får bli något här ikring istället om jag nu alls sticker ut nosen. Trainerträning är absolut inte att förkasta bara man har klart för sig vad man ska köra för ett pass INNAN man sätter sig på trainern... Det är hemligheten, ha en klar målbild över vad du ska klara av på passet så blir både inspirationen och känslan så mycket mer än att bara sätta sig å sucka!!! Det är ett hett tips från mig det!

3 kommentarer:

 1. Freddan säger : - ge f n i sprintintervallerna om du satsar på tempo!
  Det är en onödig risk att ta för dina ljumskar..
  /FR

  SvaraRadera
 2. Tack doktorn! ;-)
  Ja jag tror faktiskt du har rätt!
  Får bli nått annat kul imorgon...

  SvaraRadera
 3. Jag håller med till fullo, förstår inte syftet med dessa OM du som sagt satsar på Tempo.
  Suckandet gör man bort innan man sätter sig på cykeln ju

  SvaraRadera