3 januari 2014

Cruise intervals

Valde att köra 4x12 minuters cruise intervals istället för de planerade form sprints!
Känns mycket mer mig på nått sätt, form sprints är ehh väldigt korta om jag säger så... Annat äre med 12 minuters tempo intervaller minsann... Där bränner det i benen och lungorna vill ut genom näsan. Så ska det vara sanna mina ord! ;-)
Nä men allvarligt vissa pass måste min tempoinriktning få bestämma detta pass är ett sådant! Jag behöver inga form sprints som tempocyklist mer uthållighet på högre watt. Orka ligga högt under allt längre å längre tid.


Jag lyckades prestera avsevärt högre watt den här gången jämfört med 12:an i september. Den gången 3,6 w/kg idag 3,9 w/kg! Snitt watt 344,4 (3,9 w/kg) och 142,7(85,9%) BPM samt 79,9 RPM!
Som synes av tabellen så tröttnade jag mer och mer för varje tolva. Ja det var jobbigt jag lovar, ingen promenad i parken inte :-)
Men så körde jag med tyngre belastning också än förra gången det gjorde sitt till. Men vem har sagt att det ska vara lätt, nä bara bita ihop å jobba vidare allt för att bli snabbare och starkare. Snyggare njae det vete fasen... ;-)


Just det jag glömde skriva om en sak i träningspasset!
Jag körde som ni ser i tabellen ovan sista tolvan på en lättare växel, dvs något högre kadens. Det var en test från min sida sett för att jämföra mot de tre första 12:orna om det vart nått lättare att hålla sig på samma effekt med hjälp av högre kadens. Facit: Det var det absolut inte kan jag tala om. Fii fasen va jobbigt! Tycker man ser det bra med hjälp av tabellen klart sämsta snitteffekten på den sista intervallen även om jag var trött så blev det definitivt inte lättare med högre kadens snarare tvärtom. Pust å stön!


9 kommentarer:

 1. Roligt att se sina formförbättringar. Det är en viktig anledning till att bokföra och hålla koll på sin träning.

  Jag uppmärksammar också att du är mycket internationell med dina namn på de olika träningarna.

  SvaraRadera
 2. Hur lång tid kör du lugnt mellan intervallerna?

  SvaraRadera
 3. Mmm! Utom när man tror att nu djäklar satte jag den så går man in i träningsdagboken å ser att man faktiskt var långsammare :-) Det har också hänt! Tjoho liksom ;-)
  Det är oftast för att jag är för slö för att tänka ut en översättning. Trainingpeaks har engelska namn på alla pass :-)
  Jag körde faktiskt med raggar intervaller förra våren på cruise intervals :-)
  Vilan mellan intervaller kör jag numera med 4:1 ration. Dvs kör jag en 12:a så vilar jag 3. Kör jag en 6 min intervall vilar jag 1,5 min osv. Detta enligt: http://velonews.competitor.com/2013/04/training-center/on-the-bike/how-to-properly-train-for-a-time-trial_283450

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte alltid som man blir höjd av att jämföra med gamla resultat. Men det är alltid bra för att veta hur man ligger till och för att motivera för mer träning.

   Intressant sida du hänvisade till.

   Radera
 4. Hehe! Nöjd blir man väl i princip aldrig... :-)
  Mmm! Jag gillar velonews har hittat lite smått o gott där.

  SvaraRadera
 5. Hoppla! Tjena Jocke missade ditt inlägg ser det först nuu...
  Tackar tackar! Jo det är hög watt även för en tacx flow trainer. Sen att den troligen visar en hel del fel spelar inte mig nån roll. Jag jämför siffrorna med mina tidigare tacx körningar å en trend är klar. Jag har blivit klart mycket starkare i vinter. Jag måste säga tack vare styrketräningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att se den förbättringen. Själv ligger jag klart efter fjolåret efter en riktigt dålig träningshöst men sådan tur är är det ju ett tag kvar innan säsongen kör igång.

   Radera
 6. Ja det är ju några månader innan det är några lopp på g så...
  Bara man tränar med kvalite så blire bra och det verkar du göra
  så du ska se att du har kommit dig upp till rätt nivå innan sommarens
  eskapader! :-)

  SvaraRadera