26 maj 2019

LuleTempot 2019!


Ja jag hade först inte tänkt delta men så tänkte jag att detta är en riktigt bra värdemätare på hur mycket som saknas och också en indikation på om jag har något på SM Masters att göra i höst. Jag tar detta som ett rent träningspass tempo!
Återkommer med resultat och race utvärdering efter loppet första start klockan 12.00!
Å så vare gjort!
Det gick väl sådär, jag visste ju redan innan att jag inte var i form för någon storslagen tid å så blev det också. Redan på uppvärmningen kändes det riktigt jobbigt å värre blev det när det var dags för race. Jag kände av den rätt jobbiga motvinden på väg ut och visste att det gällde att ligga i ut och sedan försöka pacea sig klokt tillbaka i medvinden.
Startade 12:10 först av alla! Kom igång bra kom snabbt upp i puls efter 1 km ungefär hade jag 140(85%) bpm och där låg jag sedan hela loppet igenom, till vändet hade jag 39 km/h och 140(85%) bpm och 269 Watt(3,1 w/kg) beräknat från Strava! Men då har ju Strava ingen vind att ta hänsyn till så jag är ganska säker på att jag i verkligheten låg runt 300-305 Watt. Nå efter vändet medvind men också lite mer uppförsbackar, ja så kändes det som i alla fall. 40 km/h och 140(85%) bpm samt 284 Watt(3,3 w/kg)! Detta gav 29:38 i den officiella tidtagningen av loppet! Till det då 276 Watt(3,2 w/kg)! Jag hade tänkt mig att trampa ur ordentligt på hemvägen och klara 40 km/h men icke kroknade betänkligt sista km:n och kom i mål på 39,5 km/h! Detta är nog mitt långsammaste tempolopp jag gjort i tävlingssammanhang rent av.

Så bara hoppas nu att jag snart kan återta min hårdare träning och kanske rent av bli bättre...
Många som var och körde Luletempot räknade jag rätt i resultatlistan så var vi 17 startande!
Tempot i Relive!
Fan nu ska det bli skönt med sol och värme efter detta!!!

5 kommentarer:

 1. Bra jobbat ändå mats. Form är färskvara tyvärr 😣.
  👍

  SvaraRadera
 2. Tack! Men det där var inte bra. Ja verkligen 1,5 månads elände sätter sina spår. Tog helt slut sist 2 km...

  SvaraRadera
 3. Förstår dig inte roligt alls. Men bara kämpa på och hoppas mallie blir bra.

  SvaraRadera
 4. Ja vi får hoppas att det ger sig men känns fortfarande inte bra...

  SvaraRadera
 5. Förra veckan var ok för mig nen denna vecka har varit dålig, idag ländes det ganska bra ändå. Bortsett från vädret sol regn hagel. Inte skönt.

  SvaraRadera