27 maj 2018

Dagens två första pass på Mallorca

Å naturligtvis så började det i moll! :-(
Jag stod å tänkte därhemma att jag skulle kanske ta med ett snabbfäste till Garminklockan men va fan jag ska ju montera cykelfästet med dubbla anslutningar både Edgen och kameran. Hämtade hyrhojen och fick samtidigt Garminpedalerna monterade sweet tyckte jag och gick till hotellet med hojen. Väl hemma skulle jag då montera dubbelfästet på styret, ridå!!! :-( Huerzelers hyrhojar har ett vääldigt tjockt styre så mitt dubbelfäste passade inte. Alltså jag svidade om till cykeloutfit begav mig åter till Huerzeler men nej de hade inte några Garmin snabbfästen cyklade vidare in mot Alcudia till Wheelsports bortanför Pizza hut! Å se de hade ju snabbfästet till Garmin! Jag fick det monterat och drog då igång träningen men fick se... Inget på effekt eller kadens??? Neeej! Joo så var det! Jaha tänkte jag antingen dåligt batteri som jag för övrigt bytte till i torsdag men det hade legat i lådan ett tag såå... Jahaja! Nu var jag nästan framme vid Huerzeler igen så in dit och jajemen de hade fräscha cr2032 batterier jag skiftade till ett garanterat nytt batteri och höll andan skulle det fungera ja dioden började blinka! Synkade ihop effekt- och kadensmätningen med Edgen å se nu var gubben på banan så då drog jag iväg mot Sa Pobla! Väl framme där cyklade jag 2 varv runt byn och sedan åter till Playa de Muro och hotellet. En stund vid poolen med frun innan lunch sedan ut igen nu var planen att cykla ett varv Playa de Muro-Sa Pobla-Muro-Can Picafort-Playa de Muro. Väl åter vid hotellet en extra runda till Sa Pobla och tillbaks. Sa jag att jag verkligen gillar vassvägen? ;-)
Å med det så var dagens träning till ända 2 timmar och 45 minuter totalt med de 2 passen. Imorgon är prognosen rejält oväder så det kan bli en vilodag om det vill sig illa ;-)
Läxan från dagens strul, nya batterier alltid innan du åker utomlands med grejerna. Kändes riktigt bra trots att jag sitter på en något för stor hoj det är ju en 56:a mot min 54,8 därhemma men det fungerar det är ju inte mer än 13 dagar jag ska cykla om allt vill sig väl.

Morgonens strulpass!

Eftermiddagens pass
Stannade vid förra sommarens olycksplats och kollade om potthålet fanns kvar å jodå det fanns där det är inte stort men kommer man fel in i det så smäller det! Jag kan säga att ingångsvinkeln för att det ska ta fast hjulet är liten men givetvis träffade jag det precis där :-(
Kommer man snett från höger in mot potthålet så blire tvärstopp! Jag har memorerat vart potthålet ligger.

1 kommentar: