15 oktober 2016

Time Trial TrainingJepp! Så vart det, trainern lockade mer än de kyyliga vindarna. Jag var till svärfar imorse och böt till vinterdäck åt honom då fick jag känna av de iskalla vindarna. Det gjorde att jag på väg hem trots att solen då lyste valde att köra ett tranierpass. Väl hemma gick jag igenom vad jag skulle tänkas vilja köra å då blev det helt otippat tempoträning! Har inte gjort en sådan på bra länge. Just denna vart då 2x15minuter@90%FTP + 5x5minuter@110%FTP!
Rejält jobbiga intervaller. Klara enkla intervaller inget att fundera på så jag satte mig på trainerhojen och värmde upp!

TT Training
La på 2,2 % slope och ner i tempoställning sedan körde jag 2x15 minuter med 5 minuters vila efter varje kvart! Eftersom kvartarna var så pass långa som hela 15 minuter så kändes de rejält i lårmuskler och lungor med ett snitt på 280 Watt(3,25 w/kg).

Tabell över intervallerna
Nå efter den andra kvarten och femman i vila så drog jag igång på 53/11 och drog upp i 75-76 RPM i kadens ungefär så.
Nu var det 5 minutare som enligt mitt ftp värde skulle ligga någonstans runt 320-330 Watt, hamnade som synes på 330 Watt(3,79 w/kg) i snitt över de fem intervallerna. Jag märker hur stark jag är eftersom jag i slutet på varje femma går på rejält i effekt och  trots det så återhämtar jag mig förhållandevis snabbt! Gick ner från 3 minuter vila mellan femmorna till 2 minuter. Det kändes rätt! TSS för hela passet enligt Trainingpeaks vart 112,1!

5 kommentarer:

 1. Tack detsamma! Såg på Strava att du körde på ordentligt du också!!!

  SvaraRadera
 2. Nja vet inte riktigt det har gått tungt ett tag nu. Men bara kämpa på.

  SvaraRadera
 3. Ajdå! Men du ska se att det släpper mitt vad det är så bit i bara, kämpa på som du själv skriver!

  SvaraRadera
 4. Japp så är det bara kämpa på.

  SvaraRadera