28 augusti 2016

Distanspass

i ett något kylslaget men ändå delvis soligt vackert höstväder. Valde både arm- och benvärmare långa fingerhandskar samt vindväst vilket var ett klokt val verkligen kalla vindar när solen gick i moln. Valde att cykla Svartbyrundan upp till Boden sedan ner till Gammelstad och fortsätta vidare runt Rutvik innan jag styrde kosan hemåt!

Distanspass
Jag höll bra pace i motvinden upp till Svartbyn runt 33,5-34 km/h och  något snabbare ner igen det slutade med att jag lyckades köra in 7 mil på ganska exakt 2 timmar, dvs 35 km/h! Vilket är ett bevis på styrka och uthållighet. Annars snittar man inte 35 km/h bara så där, jag är nu på en hög nivå i min cykelträning, det optimala nu det är att lyckas bibehålla nuvarande nivå under vinterns basträning och utöka den under build perioden nästa vår och det mina vänner är inte lätt. Det har tagit mig de tre senaste åren av planerad hård träning att komma dit där jag nu är.
Sista milen den åttonde bara fisåkte jag hem liksom, rätt skönt att få slå av på den hårda delen av träningen ;-)
Ett riktigt bra pass verkligen.  Lyckades dessutom ta mig upp på andra plats totalt på Svartbysegmentet i Strava! Inte illa för där får man verkligen ta i, det var också här jag kom upp i dagens maxpuls 151(91%) BPM!

Nytt pers å näst snabbast på segmentet!
Här noterade jag för övrigt dagens hårdaste förning över 300 watt! Nämligen 307 watt(3,62 w/kg) i 2,51 km, 4:43 med en snittpuls på 135(82%) BPM!Veckans total,


Å månadstotalen är faktiskt i hamn med hela tre dar kvar att köra på! :-)


5 kommentarer:

 1. Bra kört Mats!!!! Har du hört om Pär????

  SvaraRadera
 2. Tack Stephan!
  Nej jag har inte igång FB:n mer när det inte är några race på g. Har det hänt något eller?

  SvaraRadera
 3. Vaa!!! Aj som fan! Visst var han nere i Svanesund för avslutningen i Swecupen?
  Va tråkigt!

  SvaraRadera
 4. Japp det var han. Körde lite fort i en kurva bromsade lite grus diket krasch nyckelben ambulans 😡 Trist

  SvaraRadera