16 november 2014

Distanspass på 29:ern

Mmm! Bestämde mig till slut för att gränsla mtb:n å dra iväg på en tur trots snömodden här å där. Det vart över förväntan vissa delar av vägen var hårt packad snö. Perfekt underlag för en 29-tummare med dubbdäck. Speciellt de mindre vägarna som i Norra och där utmed järnvägen. Hittade faktiskt en slinga på exakt 4,7 km som jag nog kommer att köra fler gånger för att det knappt är någon trafik där. Man kan ösa på bäst man vill :-)
I övrigt moddigt blött såg ut ungefär så här resten av banan säg 1,5 - 2 mil kanske. Tungt före :-)

Ungefär vid Mattisberg
Målet för dagen var cirka 4 mil eller 2 timmar, från början trodde jag på max 1-1,5 timme men si det vart både drygt 4 mil och ganska precis 2 timmar.
Totalen 44,19 km, 2:00:46, 155hm, 186 watt, 128(75%) BPM och 78 RPM!
Å kan man tänka 0-gradigt enligt garmin cykeldatorn i alla fall... Riktigt skönt ute idag med cykelmått mätt ;-)

Distanspass
Idag är jag dock riktigt nöjd med intensiteten planeringen var pulszon 1 och 2 pass å det vart det ju på pricken 128(75%) BPM!
Slingan jag gillar har ni nedan min garmin säger 4,7 km medans bikeroutetoaster säger 4,6 km. Jag tror faktiskt garmin har mer rätt!

Norra Sunderby slingan
Stämplar ut på totalt 11 pass 11:09:56 varav 2 pass i gymmet på exakt 2 timmar resterande 9 pass cykel dvs 09:09:56! MTB:n 05:04:32 och trainern 04:05:24 om vi nu ska skilja på utom- och inomhuspass :-)
Så då äre bara sikta mot nya utmaningar nästa vecka då :-)

12 kommentarer:

 1. Bra att du kommer ut med cykling. Jag har själv som mål att nå dit under vintern. Vi får se hur det går.

  Som vanligt har du imponerande träningsmängd denna vecka. Det är bara när jag är i utlandet jag kan matcha detta.

  SvaraRadera
 2. Ja det vore kanon men för närvarande är jag tveksam till de där korta utomhuspassen för låg intensitet för att de ska vara bra. Å det beror helt på att jag i alla fall inte kan cykla fortare utomhus. Varför då joo för att det blir för kallt då. Drar rakt igenom alla lager man har på sig när det är kallare än minus 6-7 grader tyvärr.
  Men annars som idag är det ju grymt bra träning. Å distans en gång i veckan om man skulle klara av att vara ute 4-5 timmar vore kanon. Skulle härda kroppen nått grymt bra.
  Hoppas du klarar det.
  Tack! Ja det är ju som så att tränar man 10 pass eller mer i veckan så blir det ju timmar det ;-) För mig är det som att andas så det är då definitivt ingen uppoffring snarare ett tillstånd av att vara inne i bubblan eller zonen. Svårt att förklara men jag tror att de som tränar seriöst fattar vad jag menar... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft samma känsla kring utomhuscykling. Jag har en tanke om att det ska fungera bättre denna vinter, men säker är jag inte.

   Jag förstår exakt vad du menar, sedan får jag inte in 10 pass, men det är som det är.

   Radera
 3. Ja det verkar som vi är väldigt olika när det gäller kylan en del har väl högst 2 lager å de fryser inte alls. Jag har alltid varit frusen av mig tyvärr...
  Att du inte får in 10 pass beror nog inte på att du inte vill snarare på att du har mer åtaganden runt ikring dig än vad jag har. Mina barn är ju utflugna så de reder sig oftast!
  Jag och frun har gott om tid att umgås å ändå har jag massor med tid över. Jag sitter i en guldsits vad det gäller träningstid. Som du ser jag flera av mina cykelbröder här hem ikring som kämpar för att få tid över till cykelträning. Det är väl det som är haken med cyklingen att träningen tar sån tid om man ska bli bra å det finns inga genvägar dit helt enkelt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA helt klart. Vissa verkar klara kylan för kroppen och för andningen på ett helt annat sätt.

   Ja, vi har ju alla olika förutsättningar. Som du säger, jag har barn hemma och ett arbete som tar många timmar mer än heltid varje vecka.

   Försöker få in så mycket träning som möjligt, få till bra kvalité och utlandsresor som bunus. På det sättet utvecklas jag fortfarande, men du har helt rätt, det finns inga genvägar.

   Radera
 4. Mer än heltid låter i mina öron verkligen inte bra Tomas ta vara på dig du är bara en. Jag har själva varit i den positionen för ett tiotal år sedan när jag tog på mig för mycket på gamla jobbet. Det slutade med ett besök på akuten en natt och en längre sjukskrivning pga utbrändhet! Det går inte i långa loppet helt enkelt.
  Så för mig är åtta timmar om dan på jobbet max inte en minut mer än så. Resten av tiden är min egentid. Där är jag benhård.
  Sen är det ju alltid bra att ha kvalité på träningen annars slösar man ju bara med dyrbar tid. Men vi är alla olika så det som fungerar för mig är ju inte alltid sanningen för en annan.
  Ha det!
  SvaraRadera
 5. Jag då som är på jobbet i 25h i sträck...
  Men jag fick ju till hela 2h40min träning denna veckan. Det är typ 2h40min mer än förra veckan :-) Grym ökning

  SvaraRadera
 6. Mmm! Men mellan dessa 25 timmar då Stefan?
  Visst är du ledig några dagar i sträck eller minns jag fel? :-)
  2:40 är 2:40 allt är relativt, bättre än noll fasen så mycket bättre än noll!
  Men du kör väl inga cykellopp om jag kommer ihåg rätt, då är ju timmarna utom betydelse bara köra det som känns bäst.

  SvaraRadera
 7. Jag imponeras av din ihärdighet Mats! Många pratar om hur vissa får "gratis träningstid" genom cykelpendling och/eller genom speciella hemförhållanden. Men det hjälps inte, tiden ska fortfarande göras av DIG och DINA stackars ben. Detaljer kring upplägg och varianter har folk alltid uppfattningar om, men mängd är alltid mängd.

  Angående köld fick du ett tips av Riström för nån vecka sedan, som jag tror han stulit av mig (med all rätt). Jag frös ofta på överkroppen tidigare vid vintercykling, men har satt tempopinnar på en gammal MTB som får tjänstgöra som vintercykel. Givetvis blir det för vingligt i snömodd, men det finns nästan alltid partier med is eller slät körbana där man kan krypa ihop och få upp värmen.
  Självklart är detta ett oacceptabelt bygge rent stilmässigt, igår räddade jag dock situationen genom att montera ringklocka - Doc var inte helt imponerad ;)

  SvaraRadera
 8. Tackar Pelle!
  Jag kan bara hålla med mängdträning är grymt viktig ger en djävulsk uthållighet!
  Ahh! Ringklocka en sån fin liten detalj ;-)
  Tack för tipset angående pinnar inte helt fel.

  SvaraRadera
 9. Jo ledig och ledig är väl en sanning med modifikation. Först återhämtning ala grande efter ett jobbpass, sen 3000mil skjutsning till träningar. Men nu ska jag börja lite mer hoppas jag
  Nä inga lopp, det har jag växt ifrån, ger mig ingen tillfredsställelse alls, ska jag vara med så vill jag på nått sätt känna att jag kan antingen bidra med nått eller försöka prestera. Och det gör man inte med 25-50% av träningen och dubbla åldern mot Andreas, Boldrup, Blom och grabbarna med egentid 20h för träning varje vecka.
  Fylla ut en klunga eller släppa densamma känns som bortkastad tid och pengar, jag har annat för mig också som jag vill hinna med innan livet är till ända (vilket förhoppningsvis är väldigt långt bort)
  Nåja nog ordbajs, ingen saknar oss som slutat cykla i grupp ändå, jag är ju långt från ensam om avecklat deltagandet. Jag fortsätter med mina ljudböcker och njuter :-)

  SvaraRadera
 10. Ja Stefan så kan det vara... Men några dagar ledigt har du allt efter dina 25 timmar. Hoppas du får till din träning så du blir nöjd. Inga lopp, det var väl det jag ville minnas du sa redan förra säsongen. Ja bara du är nöjd så äre helt klart ok. Ja en del de tränar ju så djävla mycket så man blir alldeles gröön av avund... Tänk om man orkade hälften :)

  SvaraRadera