14 december 2019

Följande har hänt!

Jag beslutade mig för att lägga in en rapport om mitt skadeläge och hur det har gått sedan jag åkte in akut med 40 graders feber till ortopedakuten den 29 juli.
2 Augusti konstaterade jourhavande ortopedläkare att materialet i benet infekterats och att jag behövde få en riktad antibiotika som skulle hålla ner infektionen i materialet och hålla den borta från benet så att benet skulle få läka ihop så att man därefter skulle kunna operera bort nämnda material.
I September ny röntgen och träff med ortoped- och infektionsläkare vart beskedet att benet läker men långsamt pga infektionen. Sannolikt 3-4 månader på antibiotika var beskedet då.
I Oktober så var det dags för röntgen och träff med ortoped- och infektionsläkare nytt besked om att läkningen fortskred men att det var alldeles för tidigt för att avlägsna materialet nytt besök bokades.
10 December var det så dags för möte igen och denna gång säger ortopedläkaren att visst läkningen går framåt men nu 6 månader efter op så ska skruvarna ha släppt från benet vilket de inte har alltså inte färdigläkt. Han nämner även att mina frakturer är snedgående alltså vågar man inte avlägsna materialet i benet för snabbt för då går benet av när jag belastar det. Så beskedet var att jag sjukskrivs året ut för att därefter smyga igång och börja jobba 100% så gott det går. På den senaste röntgen ville jag se bilderna och fick se och förklarat för mig av röntgensjuksköterskan att de bara skruvat ihop Tibia tror jag det heter medans Fibia(det smalare benet) fått självläka. Man såg nu att brottytorna var mycket mörkare dvs att nytt ben börjat bildas!
Min rehab, ja jag har cyklat runt 50 minuter totalt på motionscykeln i rummet. Ingen som helst träning bara rört benet runt runt, plus 1-2 pass med stretchövningar. Sedan i Torsdags har jag dock kört 2 pass om 20 minuter vardera på trainerhojen och i Zwift! En klart jobbigare cykling dels överkroppen har ju ett spräckt skulderblad som inte heller läkt ut ordentligt ännu vilket jag känner av i den ställning jag sitter på en landsvägscykel. Sedan är det högerbenet då som inte tål någon hårdare belastning dels pga benet men också fot- och knäled är skadade och behöver försiktigt nötas in igen. Jag går nu sedan en månad utan kryckor men med en kraftig hälta på höger fotled kan inte böja den ordentligt ännu. Men jag tror det blir bättre när jag så småningom fått bort material och infektion från benet för då försvinner svullnaden i ben, knä och fotled som jag får dras med så länge infektionen finns i kroppen.
Så jag finns kvar men det är låååångt kvar innan jag är på ruta noll så att säga, dvs när material och infektion är bort ur kroppen. Först då börjar den riktigt återkomsten. Ok det var allt för nu.

8 kommentarer:

 1. Kör hårt! vi ses på Zwift!

  SvaraRadera
 2. Ajdå, det låter inte så skoj på nått sätt. Hoppas det löser sig så småningom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det tar tid det här men jag kämpar på.

   Radera
 3. Kämpa på och lycka till. Har tänkt en del på hur de går för dej. Tack för uppdateringen

  SvaraRadera
 4. Tack Thomas! Jag återkommer när jag är opererad med en ny statusrapport. Det blir förhoppningsvis någon gång i februari...

  SvaraRadera
 5. Tack för infon Mazze. Har själv varit avkopplad från sociala media i 4 månader och kopplade på igår igen. Tänkte höra av mig för att få veta hur det går, men såg då precis detta. Du har verkligen haft och har det tufft. Inte roligt när kroppen inte vill vara med. Nu hoppas jag att du har medgång framöver och att skadorna läks så bra det bara går. Sköt om dig.

  SvaraRadera
 6. Tack Thomas! Å detsamma får jag önska dig läste att du hade fortsatta problem med skadorna du ådrog dig utomlands. Vi får kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får göra det bästa av situationen. Mer kan vi inte göra.

   Radera