6 juli 2015

Skönt rullpass

Mmm! Ville inte ställa om dygnet så trots att jag knappt sov något i natt och kom hem ganska precis klockan 05.00 så sov jag bara en ynka timme innan jag klev upp och drog i mig frukosten. Tog det lilla lugna för att runt 11-snåret åka ut på ett rullpass från Byn via Björsbyn över sinksundet och Ormberget in till Luleå över Bergnäsbron till Gäddvik och nu i medvind upp till Avan och färjan i Norra Sunderbyn och hem via sjukhuset klart!
Dryga 6 mil men helt ok pace!

Rullpass

Analys linjeloppet Masters SM

Har analyserat linjeloppet och siffrorna talar sitt tydliga språk!
Initialt när vi gick in i den långa klättringen från Slit till Mallbacken så brände jag på i 686 watt(7,98 w/kg) för att hänga med när tåget gick! Sedan snittade jag 344 watt(4,00 w/kg) i 6 minuter/3 km och hela stigningen till dess det planade ut 302 watt(3,51 w/kg) i 15:30 minuter/8,3 km!!!
Å trots det hängde jag inte med klungan för jag höll ju bara 32 km/h mot deras 40 km/h!
Det skickar en klar signal till mig i alla fall, till nästa Masters måste jag komma lika stark men minst 5 kg lättare då finns chansen att jag hänger med i alla förbannade klättringar som veteran cyklister kan tänkas råka ut för på ett masters!

4 kommentarer:

  1. Nee! Lugnt pass vart det dock några pulshöjare bara ;-)
    Rätt skönt faktiskt att träna utan några målbilder eller måsten. Bara cykla för cyklandets skull. Nu ska jag sova igen timmarna jag är back!
    Trevlig semester Tomas!

    SvaraRadera
  2. Ja. du ser. Nu är nya mål på gång inför nästa säsong!?

    SvaraRadera
  3. Exakt! Om jag bestämmer mig för att köra Masters nästa år, vi får se.

    SvaraRadera