4 mars 2015

Shifting Cruise Intervals



Saaatan i gatan!
Ursäkta språket men fiii faaan va jobbigt det var!
Detta var ett BT pass som heter duga, dvs Break Trough!
Nu blev detta ett rent kvällspass, det har sin förklaring. Sen hem från jobbet först å främst. Väl hemma visar det sig att ny-tv:n är trasig den vi har i flickrummet och som är bara någon månad gammal, jaha till elgiganten för reklamation och inlämning. Hasta sedan hem till middag, phuhu! Nää nu måste jag vila en stund om jag ska orka med intervallträningen... Så först runt 19 tiden satte jag igång passet med 10 minuters uppvärmning...
Nu så  här efter träningspasset så var det A och O att jag vilade 40 minuter innan passet annars vete katten hur jag skulle klarat mig igenom alla fem intervallerna...
Tanken kom för ett ögonblick att skippa den femte å sista intervallen meen ni som känner mig vet att jag verkligen inte gillar att skippa något i planeringen så ej heller denna gång.
Känns rätt skönt nu så här efteråt!
Å det bästa av allt knäet känns faktiskt inte alls så illa idag?!?! Rent av så jag börjar tro det ska ordna sig vet ni vad :-)

Shifting cruise intervals
Efter dessa 10 minuter så var det då dags för intervallerna, 60 sek-zon 4, 30 sek-zon 5 och sådär kör man i totalt 8 minuter, ÅTTA MINUTER smaka på den!!!
Att ligga i effektzon 4(lactate threshold) och zon 5(VO2max) i åtta minuter totalt utan vila är något så vidrigt så det går knappt att beskriva... Sedan 2 minuters vila mellan varje intervall gör ju inte återhämtningen speciellt njutbar man hinner precis stabilisera sig strax under 130(76%) BPM i puls så står nästa åtta för dörren! Jihaa! Mee like!

5x8 minuter intervaller snitt över hela åttan
Som synes så mattades jag allt eftersom det går bara inte att bibehålla intensiteten på den här nivå man tar obönhörligt helt slut så på den sista åttan handlade det om ren överlevnad jag låg precis på gränsen för zon 4 respektive 5 då! Bara försöka ligga kvar ligga kvar inte ge upp kämpa!!!
Här är det ren utmattning som kommer benen bara brinner å det blir jobbigare och jobbigare att hålla sig i rätt zon 60 sekunder 30 sekunder 60 sekunder... Ahh fyra minuter har gått jag är halvvägs shit va jobbigt! Det är så jag började få tunnelseende på slutet. Så var det i alla fall för mig. Ni fattar nog va? :-)
Måste säga att jag nu så här efteråt är vääldigt väääldigt nöjd med dagens å troligen veckans ja rent av ett av vinterns jobbigaste pass! Med tanke på allt som varit senaste tiden skada och sjukdom så känns det verkligen som en seger över allt elände och faktiskt riktigt bra värden från passet. Det gäller verkligen att INTE ge upp!!!
Kroppen är stark viljan är i alla fall i mitt fall ännu starkare! Jag vill jag kan!!!



Imorgon styrketräning och ett lätt easy ride pass! Med andra ord inget morgonpass skööönt!
Sen blire Arcushallen på fredagkväll med nyhojen! Kul!
Hoppas bara min ljumske håller för vänstervarv och velodromcykling för det har inte varit några som helst problem med den i vinter på trainern faktiskt! Skulle jag få känningar djup in i ljumsken så avbryter jag träningen i Arcus direkt inget snack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar