24 februari 2019

Veckans sista pass!

Efter ungefär 50 timmars vila så var det så dags för ett söndagspass på trainern. Det vart så att jag cyklade NYC och valde blandat Park och Sky Loop men inte den vanligt rutten utan väl uppe i Sky Loop körde jag fem varv Above Central Park Middle Loop det snabbaste det sista!

På det ner till start bannern och ytterligare ett varv Sky Loop reverse mm. Ner igen och avslutning när jag nått 50 km! Det blev 50,26 km på 1:21:47 och 280 watt(3,3 w/kg)! Ja å med det så fick jag ihop 12 timmar vilket var över förväntan hade räknat med 10.
Veckans total nu
Detta medför att jag fått ihop hela 50:24 vilket är 87% av de planerade 58 timmarna för februari månad.
Nu ser det dessutom ut som jag ska klara  av de planerade timmarna eftersom jag är precis över snittet per dag i grafen!
Vi kom alltså hem från Umeå runt 15 tiden åt en lunch/middag med dottern innan vi skiljdes åt och åkte hem. Där en uppackning innan jag bytte om och körde ovanstående program.

Äventyret i fredags

Det var verkligen en pärs bilresan ner till Umeå i fredags som vi startade runt 14.30 tiden! Det hade nämligen börjat regna och det var -2 grader på det. Blixthalka något så förbannat! Halkan kändes av redan i Antnäs men det var som värst strax efter vi passerat Piteå på väg söderut där blev det kolonnkörning i 30 km/h för snabbare gick inte att köra bussar och långtradare stod precis överallt! I uppförsbackar och nedförsbackar!!! De stod stilla för det var så halkigt att de inte kunde kontrollera ekipagen. När vi närmade oss Byske stod en personbil på tvärsan i enkelfilen i norrgående riktning den hade snurrat in i räcket och blivit stående delvis i snökarmen på höger sida och bildelar låg utspridda i både norr- och södergående riktning.  Så fortsatte färden för vår del i lagom fart och kring Skellefteå gick det väl 50 km/h där vi stannade och åt. Det tog oss uppemot 5,5 timme att ta oss  till Umeå mot vanligtvis 3-3,5! Detta var nog den tuffaste bilkörningen jag gjort i hela mitt liv fruktansvärt jobbigt och delvis farligt för det var så halt att jag till och med med fyrhjulsdrift tappade fästet i 90 km/h det var för övrigt då vi bestämde oss för att hålla max 50 km/h. När vi kommit fram till sonen runt åtta snåret på fredagkväll så kollade jag som hastigast på fronten på Subarun den var täckt med is som ett pansar man såg inte ens regskylten!!! Jag körde med all fläkt på framrutan och ändå var det nätt och jämnt att den hölls upp! Vi var på väg att vända efter Piteå men insåg att det var lika eländigt åt båda hållen så vi fortsatte försiktigt vidare. Vi såg inte till en sandbil eller saltbil vet ej om de inte kunde köra eller vad det var men det var först strax utanför Umeå vi mötte sandbil på väg norrut!

2 kommentarer:

  1. Skönt att det gick bra med redan ner. Ett elände mär det är kallt och regnar.

    SvaraRadera
  2. Det var absolut det värsta jag varit med om! Snorhalkigt nå så förbannat! Såg bilar som kört in på parkeringsfickor och stannat för de vågade inte köra vidare...

    SvaraRadera