15 juli 2018

Vännästrampet

Grymt bra lopp personligen även om jag inte vann... :-)
Tappade huvudklungan fyra gånger men kom tillbaks sista gången hade huvudklungan delat upp sig så jag tror vi kom in i mål i en andra klunga.
Varmt härligt varmt 30 grader vid starten. En lätt regnskur med runt 6 mil körda såå skönt. Efter 10 mil körde vi i andra klungan starkt ända in i mål. Nicklas H från Luleå CK vann. Tomas Å hanns upp efter 6 mil i utbrytning starkt Tomas. Nu hos sonen med familj i Umeå har precis hunnit kolla på cyklingen och lägger in sporttracksloggen från Vännästrampet!

Extremt nöjd med prestationen i stort och med de sista 36,55 km:arna! De kom efter att jag fått kämpa mig tillbaks efter fyra gånger under loppet. Sedan en sprint in i mål efter 2 km:s klättring i backen upp till Pengsjö placeringen i mål vart 28 av 81 startande på 3:30 inte illa av en 59-åring! Var verkligen nervös innan loppet vilket inte var så konstigt har ju haft en del otur de sisa 2 åren med både kropp och cykel. Kom fram till att det var över 2 år sedan jag senast körde ett linjelopp det var på SM i Sunne 2015! Inte undra på att man kände en viss nervositet. Sedan så hade jag ju inte tänkt köra Vännästrampet utan cykla i kring Umeå under lördagen och söndagen. Men beslöt mig i fredags för att ändå ge det ett försök. Vilket ju var ett bra val men i och med att jag först inte tänkt köra 12 mil så hade jag bara med mig 2st. halvliters cykelflaskor. Det löste sig dock imorse Stadium hade öppet och de hade 750 ml:s flaskor att sälja så jag fick tag i större flaskor annars vete katten hur det gått nu hade jag dem + en halvliters i ryggfickan så totalt 2 liter istället för 1 liter, en viss skillnad...
Stort tack till Jocke/Tomas mfl i Vännäs CK för ett strålande arrangemang!!! Kommer troligen tillbaks om det passar in i schemat fler gånger! Ni tajmade in det svalkande regnet skitbra synd bara att det var så kort! ;-)
Veckans träning vart totalt då 15:49:21 och 502,76 km. Månadens total nu uppe i
Se racet i Relive!

6 kommentarer:

  1. Tack Danne! Ja det var grymma ben idag vilket jag verkligen inte räcknat med sov skitdåligt i natt, nervös kanske? Som jag skrivit i bloggen över 2 år sedan jag senast körde ett linjelopp det var på SM i Sunne 2015!

    SvaraRadera
  2. Roligt att du dök upp Mazze och bra kört. En riktigt bra kämpabild hittar du på min blogg.

    SvaraRadera