21 juli 2018

Harrsvängen

Jaha ja! Då var Harrsvängen klar! I mål på runt 2 timmar och 21 minuter! 89,7 enligt Rogers cykeldator. Jag kom på samma placering som 2016 det vill säga sexa. Grymt nöjd hängde med till backarna upp mot Narken men där fick jag ge mig. Dessutom dog cykeldatorn på uppvärmningen så siffrorna tar jag från Roger. Jag laddade cykeldator igår kväll men nu när jag startade den så sa den direkt att den var oladdad. Antingen trasig eller så har något hänt igår.
Loppet då, jo det gick bra och fort redan från början. Regnet kom efter 25 km och mina glasögon immade igen så jag fick ligga i sidled för att inte få däcksprut i ögonen eftersom jag var tvungen dra ner dem så jag såg något alls. 15 km senare upphörde regnet samtidigt som farten trissades upp med flera cyklister som började stöta. Sedan var det två gånger till som det gick på och jag fick kämpa mig tillbaka till huvudklungan som nu bestod av ett femtontal cyklister. Regn igen en stund sen vare en backe där fältet sprack upp och nu låg jag i andra klungan insåg att skulle jag upp till första klungan så fick jag ge allt själv. Gjorde ett rejält påslag vände mig om efter 40 sekunder och till min förvåning inte en enda av de 9 övriga hade följt med. Jag kom ikapp huvudklungan och gick med i klungkörningen vi var nu sex stycken kvar men när vi kom till backarna upp mot Narken var det kört. Jag tog mitt eget tempo i mål som sagt. Sexa runt 1 minut efter huvudklungan Roger kämpade till sig en tredjeplats grattis kompis!

Update!
Ja det var laddsladden som gått sönder såg inte det igår när jag satte i min Garmin Edge 1000 i laddaren... Shit happens, om jag bara plockat upp cykeldatorn i morse och kollat den som jag BRUKAR göra för att kolla att den har laddning men inte då, jag laddade ju upp den igår kväll ju... Sååå typiskt! Hade varit intressant att se min snittpuls och medeleffekt för de var säkert höga. Men strunt samma ett grymt bra race var det å efteråt laxen mmm!!! Världsklass Korpilombolo GIF!!! :-)

4 kommentarer:

  1. Bra jobbat mats. Trist att cykeldator strulade. Skönt med lite regn? Eller!!!!

    SvaraRadera
  2. Ja tackar! Det var stenhård körning i år med förra gången jag var med 2016 hade jag 38 km/h i snittfart över de snudd på 9 milen i år vart snittfarten 38,2 km/h för egen del och runt 38,5 km/h för vinnaren.

    SvaraRadera