24 januari 2018

Snö snö snö!

Ja jo en del har det väl kommit ;-)
Så direkt jag kommit hem strax efter 15-snåret så drog jag igång sopning av bil och snöskottning av gård. Det tog sin lilla tid närmare bestämt 1h20min! Precis när jag var klar kom frun hem från jobbet hon hade med sig 2 nya barstolar till köksön som kommit idag. Jag ställde mig i garaget för att montera ihop dem och få dem på plats för en provsittning medans frun drog igång middagen. Hade väl gått en minut när hon ropade in mig i köket! Från köksfläkten kom den en rännil med vatten ner på maten/hällen!?!? Jaha tänkte jag det har drevat igen skorstenen till köksfläkten! Dra på mig svettiga snöskottarkläder igen hämta stege och spade upp på taket! Jodå nog hade det drevat igen alltid trots att jag med snörakan stått på backen för 1 vecka sedan å rakat ner massor med snö nedanför skorstenen till både köksfläkt och återluftningen till avloppet så hade drevat på närmare halvmetern med snö! När jag fick fram skorstenen så var det dessutom packad snö i själva skortstenen! Detta är första gången sedan vi byggde huset som detta hänt dvs 38 år!!! Det har kommit något djävulskt med snö alltså. När jag ändå var uppe på taket så skottade jag även fram skorstenen mot framsidan som är till luftsystemet i huset även den en halvmeter under snön och när man skottar fram skorstenen som är bit ner från takåsen så måste man självklart skotta hela vägen upp så det inte trycker ner något mer snö! På det den sistnämnda avluftningsventilen till avloppet och den är längre ner på taket så där var det mest snö ovanför att skotta ner! Men nu är det gjort och där gick det runt 30 minuter till med styrketräning! Kan meddela att det gör ont i vänsterarmens underben när jag ska göra just den rörelsen med snöspaden! Men det var tvunget ju!
Så totalt fick jag ihop 1h50min rätt hård träning. Detta gör att jag faktiskt efter middagen skippade cykelpasset och gick till duschen istället. Tar en dag off från trainer och Zwift!
Samtidigt var motivationen idag som bortblåst med tanke på vad jag nyligen bloggat om!!! :-(
Nya tag imorgon!
Update!
Å där kom plogkarmen... Ytterligare 20 minuter i snösvängen, i really hate winter!

3 kommentarer:

 1. Ja, denna snö. Vad jag ogillar den!

  SvaraRadera
 2. Jodu å mer ska det komma! För oss är det nu rekord i snömängd sedan vi flyttade in i huset! Aldrig haft så här mycket! Å då har vi feb-mars kvar??? Brukar komma en del i februari också! Måste vara rätt hårt å komma hem till detta elände vädermässigt då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen en stor omställning att komma hem till detta. Inte skoj.

   Radera