6 januari 2018

LördagÅ ett maratonpass på trainerhojen efter gårdagens välförtjänta vila! Det vart ett riktigt distanspass detta! Jag valde att ta mig an Zwift 100 miles utmaningen! Så sagt och gjort drog igång efter lunch!
Började i Richmond men insåg snabbt att UCI-banan som jag tänkt mig skulle bli hååård... Jag avslutade Richmond och växlade till Watopia istället valde att cykla Flat Route Forward 10,2 km/varv! Mmm den som räknar snabbt kommer fram till 16 varv! :-)
Så blev det, hade ett mål förutom att klara 100 miles utmaningen min egna målbild var att så länge som möjligt hålla 35 km/h! Detta visade sig bli tufft men också en djäkla bra sporre!
Så här gick det, första timmen 35,3 km/h, andra 35,4 km/h, tredje 36,3 km/h, fjärde 36,5 km/h och i mål efter drygt 4h32min 36,5 km/h körde alltså precis jämt sista 32 minuterna som dock var skitjobbiga! Men det gick jag är grymt imponerade av vad kroppen klarar av verkligen! Bra att jag vilade ut igår så jag hade all energi och var laddad till denna utmaning! Utmaningen klarades av på det sextonde och sista varvet efter 161km fick jag ett meddelande i Zwift om att jag klarat utmaningen 100 miles jag fullföljde givetvis varvet så hela passet hamnade på 165,2 km 4:31:51 979 hm 211 watt(2,51 w/kg) 122(74%) bpm och 81 rpm i kadens! Dessutom körde jag solo hela passet ingen drafting här inte passerade givetvis en massa grupper där de körde långsammare än mig men i och med att jag matade på i min pace så vart det ju aldrig att ligga på rulle bakom någon nä ett solopass så det så! ;-)

Utan jämförelse det längsta trainerpass jag någonsin gjort! :-)
En utmaning i sig att bara klara av det jag förbrukade 3 liter vatten, 0,5 liter energidryck, 2 bananer och en isogel. Jag brände iväg 3292 kalorier enligt Trainingpeaks och TSS för passet vart hela 219!
Så joo det känns att jag kört med en bra pace och länge! :-)
Känner mig urstark! Så nått måste jag ha gjort rätt hittills med vinterns träning. Inte förrän sista 2 milen som det började kännas jobbigt men det gick grymt bra! Är dessutom viktmässigt lättare än någonsin under vinterhalvåret i min cykelkarriär!!! Lovar gott för Mallorca om ehh få se nu 139 dagar! Yees!!!4 kommentarer:

 1. 👏👏👏👏👏👏👍starkt

  SvaraRadera
 2. Jotack! Det där kändes kan jag meddela! :-)
  Nu mat och dryck! Å lite vila. ;-)

  SvaraRadera
 3. Sitter och smörjer kråset och njuter av en väldigt god middag med mycket gott vin👍👍det här borde ni höra nästa gång.

  SvaraRadera
 4. Aha! Ja det får vi allt göra Stephan! Tack för tipset!

  SvaraRadera