19 november 2014

4x10 intervallträningJepp! Intervaller närmare bestämt styrkeintervaller på hoj skulle genomföras idag. Jag inledde passet med 20 minuter lång uppvärmning. Därefter drog jag igång första tian på rätt tungt motstånd. Hade 73RPM i kadens på den... Shiiit va det var jobbigt en sån käftsmäll att det bara inte var sant!
Jag bet ihop å fortsatte tian trots att tankarna fanns att avbryta passet redan efter 2-3 minuter. Men när har jag klivit av ett träningspass? N E V E R! Så ej heller idag. Ok efter första  tian dags för 2,5 minuter vila enligt principen 1-4 för intervallträning dvs man vilar 1/4 av tiden man kör intervallen så 1/4x10 minuter ger 2,5 minut! Sedan på med nästa tia... Å nu började det vara rent omänskligt jobbigt hur jag kom igenom denna har jag ingen aning om det gjorde ont precis överallt lungor, ben ja överallt!!!
Men jag kom igenom den också på den tredje gick jag in i nått slags överlevnads läge i kroppen för jag minns knappt hur jag tog mig igenom densamma. Så den sista nu fokuserade jag verkligen på att prestera så bra det bara gick men det gick inte ;-)
Å plötsligt var de fyra tiorna över... Helt djäkla otroligt!
Snittet på tiorna vart 309 watt(3,59 w/kg), 140(82%) BPM och 76 RPM i kadens!

Styrkeintervaller
Totalen för hela passet vart 1:40:03, 268 watt(3,11 w/kg), 128(75%) BPM och 83 RPM!
Var ett tag sedan jag körde intervaller vilket säkert bidrog till den totala chocken... Sitter nu här hemma med totalt sönderbombade ben, mee like!!! :-)

7 kommentarer:

 1. Återigen, jag har nämnt det förut och säger det igen, grymt imponerad av alla träningspass, jag blir trött bara läsa om dom
  MEN
  Förstår inte det här med din effekt
  Idag så blir du tokslut av 4*10 på 309w... medans 12:e November (jo jag kollade just) så gasade du "30 minuter, 330 watt(3,79 w/kg), 152(89%) BPM och 84 RPM i kadens!"
  Alltså, skiljer det ett par watt hit eller dit är en JÄKLA skillnad för mig, en dag kan (exempelvis) 260w funka bra medans om jag prövar på 263 annan dag så går det inte alls.

  SvaraRadera
 2. Jo men då var det också 84 RPM dvs högkadens cykling nu var det rejält uppför eller ja motstånd och rent lågkadens träning. Av någon anledning vilken jag inte kan förklara så känns all cykling där jag kan ösa på "lättare" än den som ska göras med ett större motstånd. Således är tempo verkligen min melodi medans klättring i backe inte är det! Alla har vi våra nemesis! :-)
  Kan även säga att jag noterade den något låga pulsen idag är något sliten vilket säkert bidrar till den klart lägre pulsen. Jag fick helt enkelt inte ut mer ur kroppen idag. Hade iof 156 i maxpuls på sista tian!

  SvaraRadera
 3. Hmm, oki, tvärt om för mig, låg kadens då känns det lite lättare (låg alltså kring 75-80), men INTE skiljer det 20w, möjligt 2 pulsslag på samma effekt.
  Ändå märkligt att det skiljer så mycket mellan passen för dig. Jag skulle bli (ännu) snurrigare i huvudet om jag inte visste vilken effekt jag skulle köra intervallerna på. Just nu av de få pass jag kör försöker jag öka 2w varje pass (inte alltid det går)

  SvaraRadera
 4. What eller ska jag kanske säga Vadå!
  Ähh! Borra bara ner dig i tempoställning så löser det sig!
  ;-)

  SvaraRadera
 5. Tempoställning, är du inte klok...det gör man ju typ på tempocykeln

  SvaraRadera
 6. Jaa! I tempobågen på trainercykeln har inte du en sån??? ;-)

  SvaraRadera