14 oktober 2014

Distans- och bergspass

Äre möjligt? Jorå seru! ;-)
Valde att cykla Tacx Training with Lampre 09


Det är som synes en del höjdmeter på den banan närmare bestämt 1095 enligt tacx! Att den var jobbig kan jag intyga, de sista fem km in i mål var jobbiga enormt jobbiga. De två längre backarna är 8 respektive 5 km. Sen äre några små bulor på platten också ;-)
Ah den sög i alla fall musten ur mina ben kan jag tala om. Kroknade betänkligt på sista klättringen jag kände verkligen av alla höjdmeter jag avverkat. Ingen lätt bana inte!
Så nu är veckans distans- och bergspass avklarat i ett å samma paket. Bara gliida runt på trainern resten av veckan då... Ehh! Hur man nu glider runt på en trainer... Kanske lite fel språkval fast vem bryr sig som en bekant skulle ha sagt! :-)
Eller ett annat av hans coola kommentarer, kamma luggen grabben!
Dagens total 2:20:14, 1095 hm, 239 watt(2,86 w/kg), 135(79%) BPM och 81 RPM i kadens. TSS för passet 125,8!
Passade även på att ladda upp mitt pass till Bikenet  där hamna jag femma av femton som laddat upp samma bana! Ledaren har kört banan på 02:05:47 det är riktigt bra det...

Training with Lampre

Enda jag vet om själva vägarna man cyklar på är att vi är i Italien och kör genom Toscana och att man cyklar med Alessandro Ballan(nybliven världsmästare vid detta tillfälle) och Damiano Cunego!

Sen en lite udda variant av cykling jag såg videon på Kjell Olsens blogg!
Här har ni själva videon!
Något helt annat å klart mer viktigt i mina ögon är träningsplaneringen inför nästa säsong. Behöver ni vägledning på hur å så läs då Toppfysiks blogg

4 kommentarer:

 1. Ett riktigt rejält pass. 140 minuter på en trainer är som minst det dubbla utomhus, på många sätt och vis. Starkt.

  Vad gäller träningsplaneringen du hänvisar till - kändes den riktigt bra att läsa. Mitt tänk ligger i linje med detta och då bör jag inte vara helt fel ute.

  SvaraRadera
 2. Ja det kan jag nog skriva under det var ehh jobbigt!
  Jepp! Jag kände som du att man har rätt tänk. Man måste ha en genomtänkt träningsplanering om man verkligen vill prestera på topp vid ett givet tillfälle.

  SvaraRadera
 3. Men gött kämpat återigen hörru!

  När jag kommer in på bloggar som din så känner jag mig sjukt ostrukturerad i min träning. Så man kan ladda hem olika banor och grejer?
  Det låter ju lite roligare än att bara sitta och "tomcykla" på trainern :D Väntar nu spänt på att få hem min.
  Som sagt, min koll är lika med noll! hehe

  SvaraRadera
 4. Nja jo det finns förvisso banor att ladda ner men de jag kör är köpesbanor. Beroende på vilken bana man väljer att satsa på så kostar varje bana mellan 250:- upp till 369:-/st
  Finns exempelvis här:
  http://www.bikester.se/tacx.html?gclid=CJTS19KmrsECFYLhcgodqhcAuw&_cid=21_1_2_g_b0620ep_b0620ep_31382847883_tacx&ef_id=UkZ5vgAABL7oMbZs:20141015090412:s
  Sen kan man alltid gå in på tacx.com och ladda ner banorna som någon kört och köra den så men utan videon som man har om man köpt banan. Inte lika kul!

  SvaraRadera