27 oktober 2014

Bränna tändstickor
eller fartlek på trainer. Ja det fick bli ett fullständigt ostrukturerat pass idag eftersom jag egentligen tänkt köra återhämtning men solen lyste så grant in i garaget att jag blev inspirerad å bestämde mig för att "spontanträna" ;-)
Spurtade slog av klämde till med nån minuts mörsare slog av spurt kort, spurt låång! Så där höll jag på i närmare 50 minuter. Hur kul som helst faktiskt! :-)
Å faktiskt trots att belastningen effektmässigt sett var rätt låg så var kroppen trött för det tar som bekant att dra igång slå av upprepade gånger. Ett roligt pass som jag säkert kör fler gånger.
Bränna tändstickor rubriken kanske inte alla förstår så jag förklarar, man jämför alltså sin fysiska status(energimässigt) vid valt tillfälle med en ask tändstickor. Under ett lopp så har man då alltså ett antal tändstickor att bränna innan asken är tom. Å när den är tom då äre kört! Man har tömt sin energidepå för dagen... En tändsticka kan vara en spurt, jaga ikapp en utbrytare eller jobba sig ikapp täten på klungan. Hela loppet bränner man tändstickor allt eftersom. Ju bättre tränad man är ju fler tändstickor har man att slösa på.
Nu till dagens pass som var som följer 1:15:03, 236 watt(2,72 w/kg), 130(76%) BPM och 99 RPM.

Fartlek
Sen så är det lite annorlunda för mig som tempocyklist där jag så att säga bränner mina tändstickor låångsamt hela tiden. Under ett tempolopp ligger jag i princip hela loppet över min tröskelpuls så jag bränner ut mig hela tiden gäller bara att disponera dessa krafter hela racet!

2 kommentarer: