10 december 2013

6x6 minuters intervaller

Efter en pinsamt dåligt uppvärmning, totalt oinspirerad så körde jag igång första 6:an av 6! Å den var om möjlligt ännu mer pinsam :-(
Eftersom jag inte värmt upp ordentligt utan lallat på så fick jag i princip göra en akut uppvärmning på första intervallen vilket kostade på! Men sen var kroppen å knoppen på! Jag valde idag att köra på muskelmassa inte hjärta! Dvs tyngre lägre kadens.
Körde alla intervallerna på 53/12 och vilade på 39/12. Kör intervall vila enligt 4:1 ratio dvs 6 min på ger 1,5 min vila! Snittade 348,5 watt(3,9 w/kg), 136(82%) BPM och kadens 82 RPM!
Den låga kadensen visar att jag verkligen gick på muskelkraft vilket också kändes på de två sista intervallerna då fick jag verkligen bita i för att bibehålla effekten med rätt så stumma ben. Så summa summarum är att avslutningen var riktigt bra men börja var faktiskt underkänd. Där var jag inte mig själv utan slarvade bort 25 minuters uppvärmning bara så där. Vart var jag månntro? Tja kanske på Mallis vem vet :-/
6x6 min intevaller

Sedan detta med att sitta på en trainer ensam i ett garage å köra sig totalt slut!?!?!
Där enda fokus är att överleva intervallen å få vila för att köra nästa å nästa å nästa! Det krävs nått visst av oss den saken är säker rent av bombsäker!
Men så är det vi är fasen inte friska nån av oss ;-)
Nä! Allvarligt jag har ju försökt skriva om känslan i kroppen när man racear och känner att det finns massor mer att ge. Jag har levandegjort ganska bra hur nära dödens man är i sina tuunga träningspass där man grääver djupt ner i källaren efter sista sista uns av kraft. Det finns kanske inte hos alla men det finns hos de flesta tror jag bara man hittar sitt kall, mitt är cykel å så äre bara. I love it!
7 kommentarer:

 1. En sådan här kväll visar verkligen att man ska jämföra med sig själv. Har just avslutat ett som jag tycker riktigt bra pass med 4x4 minuter för att sedan gå in på din blogg och se att du kört 6x6 och dessutom med något högre watt och rejält lägre puls (jag körde i och för sig 100 i kadens). Jag väljer att fortsätta tänka att jag ikväll var stark och bra trots att jag i jämförelse med dig inte var så bra. Roligt dock att ha något att sträva mot.

  SvaraRadera
 2. Jämför aldrig jag säger aldrig dina siffror med nån annans!
  Det är som inte rätt mot dig själv. Du har en annan trainer, andra inställningar, cyklar på andra växlar. Så bra kört säger jag du gick ju för fasen på maxpuls! Jag hann ned på 70% av maxpuls i mina vilopauser. Men som sagt jag körde på muskelstyrka denna gång inte hjärta! Faan så slut i benen på sista intervallen men gött gött! ;-)
  Trampa på Tomas!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt mats, jämföra siffror går helt enkelt inte. För hade jag gjort det hade jag gett upp för länge sedan.
  För jag kommer aldrig att komma upp i mats effekter, men å andra sidan väger jag klart mindre. Körde jag 4W/kg så låg jag fortfarande nästan 100W lägre än mats.

  Däremot att läsa om hur någon annan kör pass och inse att mats har ett pannben som heter duga ger inspiration till de egna passen.

  SvaraRadera
 4. Inspiration till att bygga på era egna pannben det bjuder jag gärna på ;-)
  Håll till godo!

  SvaraRadera
 5. Till våren uppför Calobra o Pugen så får du testa ditt pannben, jag lovar..
  /Fredrik

  SvaraRadera
 6. Ah! Man tackar man tackar!
  Får hoppas man inte gör bort sig totalt bara :-)

  SvaraRadera
 7. Bra kört!

  Ang Mallis: Vilka är ni som följs dit?

  SvaraRadera