21 mars 2017

Hem från jobbet korta rundan senare Tempo: Anaerobic capacity!



Så blev det, jag cyklade asfalt rakaste spåret hem via kläppenskolan ganska exakt 5 km. Väl hemma tidig middag en stunds chill innan jag drog igång trainerpasset. Det bestod av 2 delar först 45 minuter på mellan 76-94 % av FTP därefter 3 minuters vila innan 3x2 minuter anaerobic capacity intervallerna tog vid. Jag fixade 45:an riktigt bra, 270 watt(3,14 w/kg) 89% av FTP! Så klart godkänt på den. Men nu kom den tuunga delen av träningen 3x2 minuters intervaller på mellan 120-150 % av FTP. Här kämpade jag som en galärslav ihop 381 watt(4,43 w/kg) tillika 126 % av FTP! Så jag klarade även här av målbilden inte lika bra som 45:an men klart godkänt! Förra gången misslyckades jag totalt med att komma upp i rätt effekt beroende på för högt satt FTP! Men nu var den rätt rätt! ;-)
Det är hemskt jobbigt att ligga så högt ja för mig i alla fall redan efter 30 sekunder pumpar hjärtat så man tror det ska komma ut ur bröstet och benen ja benen brinner som den värsta majbrasa! Ingen lek alltså det krävs en hel del träning för att klara av att ligga så här högt så pass länge som 2 minuter. I alla tre intervallerna så var det mellan 30 sekunder och 1:20 det var som värst före gick hyfsat och sista 40 ja då var man så inne i dimman att det spela mindre roll man bara drev på i töcknet! Med det så är dagens träning till ända vart lite drygt 2 timmar 11 minuters träning med de bägge hybridpassen inräknade!
Imorgon ser det ut att bli ett rent kvällspass, jag kör så om det inte hinns med annat. Jag har bokat tid inne i Luleå för mek av min cykel byte av vevparti på Vengen och vem vet när det blir klart!
Jag har kontakt med en ny förmåga så vi får se om det blir bra eller??? Spännande minst sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar