25 juni 2016

Långpass i härlig värme

Mmm! Kom överens med frun om att börja dagen vid poolen och dra iväg runt lunch istället det vill säga 3 timmar sol och bad vid havet innan cyklingen! Jag har ju alltid sagt att min kropp trivs i värmen jag har aldrig mig veterligen haft några problem med värmen, upp till bevis nu då. Å så gjorde jag målet för dagen Sa Calobra totalt en runda på ungefär 12 mil och i runda slängar 2000 hm. Målbilden jag hade var att försöka klara 25 km/h i snitthastighet! Jag klarade det målet med 0,1 km/h till godo! ;-)
Min favorit vassvägen eller som den heter på Strava, Power Plant Road den körde jag på väg hem efter 11 mil och 4,5 timme i benen på 14:08 35,8 km/h 146(89%) BPM min tredje bästa tid!
Sa Calobra klättringen, ja inte min bästa utan min näst bästa klättring 9,4 km på 45:16 148(90%) BPM maxpuls på 161(98%) BPM!!! Jag tror det var värmen som gjorde att det inte gick att cykla hårdare jag kände faktiskt av att det var 35 grader i klättringen!!! :-)
Var orolig för långpasset i värme jag visste att jag är stark meen jag visste inte hur kroppen skulle reagera på denna värmen men nu vet jag, stark som en oxe  :-)
Ehhh! Ja alltså långsökt meen om man kollar på Strava så ser min körning idag ut som ett tjurhuvud med väldift långa horn! :-)



Det gick alldeles utmärkt även om jag inte slog mitt pers men soloköra 12 mil med 25 km/h i snitt och klättra snudd på 2000 hm är grymt bra! Har nog aldrig förr dragit i mig så mycket vätska. Det vart som följer, 3 flaskor sportdryck a' 0,7 liter 2 flaskor Coca Cola a' 0,5 liter å så en kaffe americano till det åt jag en Power Bar det var allt!
På väg tillbaks stannade jag vid bensinmacken å tog min sista Coca Cola och en Americano och som ni ser på bilden nedan ensam cyklist vid bensinmacksbacken???
När har det hänt, typ aldrig? ;-)
Tror det blir ett typ 3 timmars lugnt pass imorgon då! ;-)
Väldigt nöjd!


Playa de Muro-Sa Calobra-Playa de Muro
Hamnen i Sa Calobra

En cola och sen iväg

Starten på Sa Calobra klättringen

Bensinmacksbacken på väg hem, notera ensam cyklist inte en enda mer än jag!

Powershot! En Coca Cola å Americano vid bensinmacksbacken!

2 kommentarer:

  1. Gediget pass och verkligen trevliga vägar. Vad hade du gjort för att skrämma bort alla från bensinmacken? Där brukar det ju vara 100-tals cyklister.

    SvaraRadera
  2. Jag blir alltid lika glad när jag cyklar på Mallorca alltid!!! Jotack det kändes att det var tufft!
    Ja varför? Hehehe värmen Tomas värmen!
    När vi var med er i början på april i år 8 grader ner brrr! Idag 28 grader ner :-)
    Jag mötte massor med cyklister på väg upp till bensinmacksbacken men när jag kom tillbaks inte en enda... Jag antar att alla andra tyckte det var för varmt!
    Mötte för övrigt bara en cyklist när jag var på väg upp från Sa Calobra! Kan finnas ett skäl till att det inte var fler mellan 13-15 det stod på en skylt att man skulle vara beredd på busstrafik upp från Sa Calobra då! Skoja inte! Jag mötte säkert 10 bussar när jag var på väg ner och ungefär lika många när jag cyklade upp igen. Men hade tur fick bara stanna en gång och pausa klockan för stopp för buss som skulle ta sig igenom en snäv serpa!!!

    SvaraRadera