1 september 2015

Ibland kan man ha tur



Som av en händelse så "råkade" jag vara på ortopeden för att fixa en skrivare när Tommy ortopedläkaren som opererade mitt nyckelben förra hösten kom gående förbi. Liite försynt frågade jag då honom om hjälp med mitt problem.
Enligt min beskrivning så sa han att diagnosen är rätt så enkel:
Artros i knät, broskbildning som ligger fel å skaver på menisken besvären ska vara borta på 3-4 veckor. Den enda som nu är viktigt är att käka anti inflammatoriskt så jag inte får någon inflammation i knäleden tat lugnt några dar sedan bara köra på som vanligt faktiskt så ger det sig!
Man opererar inte sånt i dag utan det ger sig med tiden.
Det SUGER att bli gammal verkligen... :-/


4 kommentarer:

  1. Positivt. Suger att bli gammal, men i grunden är även det positivt.

    SvaraRadera
  2. Jepp! Kändes som en stoor lättnad...
    Ja jag tycker att det suger att bli gammal, inget som helst roligt med det... Sett ur mitt perspektiv då ska jag tillägga.

    SvaraRadera
  3. När smärtan från höger knä avtagit HELT. Fokusera på att under vintern bygga upp muskulaturen kring knäleden, hela quadriceps bl.a. Långsiktig träning med låg belastning till en början. Detta hjälper till att genom ökad styrka i musklerna avlasta trycket i själva leden. Big no no är att sitta på cykeln och trampa med TUNGA växlar då det påverkar brosket negativt när du gnider ledytorna mot varandra frekvent. Och som du förstår så minskar detta tryck över tid då muskulaturen blir bättre. Och vad beträffar ålder så har jag hört många säga, "att det går aldrig då jag är för gammal för att bygga muskler", vilket inte är sant, muskulaturen kan du öka genom hela livet, bara att det med åldern tar något längre tid än när man var 20. Kör hårt och hoppas du blir bra :-)

    SvaraRadera
  4. Tackar för de råden!
    Hög kadens!

    SvaraRadera